Hopp til innhold

Økologisk Norge

Gi bort en gave med mening til jul!

Jula nærmer seg med stormskritt, og for stadig flere av oss blir adventstiden brukt i et evig jag etter den perfekte gaven til de som har alt.

Det er fint å kunne gi bort en gave til noen vi er glad i, som vi vet de har ønsket seg lenge og har god nytte av. Samtidig handler nordmenn for 56,3 milliarder kroner i julen og det er ikke vanskelig å forestille seg at en stor del av julegavene er ting vi ikke trenger. Kjøpefesten bidrar til å øke forbruket, som er nettopp det vi må redusere, skal vi nå FNs klimamål.

Medlemskap i Økologisk Norge

Hva med å gi bort en gave med mening i år? Ønsker du å bidra til å styrke arbeidet med økologiske matvarer, hvorfor ikke gi et medlemskap i Økologisk Norge til jul? Økologisk Norge arbeider for mer økologisk mat og landbruk i Norge; miljø, helse, rettferdighet for mennesker, dyr og jorda er sentralt. I prosjektene våre jobber vi med med å styrke kunnskap og informasjon om bærekraftig matproduksjon, i tillegg til praktiske prosjekter som jobber direkte med landbruket. Med medlemskapet følger også godt lesestoff, som medlem får du inspirasjonsmagasinet Ren Mat fire ganger i året. 

Abonnement på magasinet Ren Mat

Det er også mulig å gi bort et abonnement på Ren Mat, til de som ikke ønsker å være medlem i organisasjonen, men likevel gjerne vil lese magasinet som rendyrker et grønnere liv, helse, og økologisk og bærekraftig mat.

Økokalender 2019

Økokalenderen utgis hvert år av Økologisk Norge, en kalender med vakre og stemningsfulle bilder fra økologisk matproduksjon rundt om i Norge. Årets kalender er intet unntak, og nytt av året er at kalenderbildene er laget i postkortformat, som kan klippes ut og gjenbrukes etter at månedene er omme.

Gi-bort-kort

Vi slår et slag for det håndskrevne kortet i disse teknologiske tider, ikke noe er så hyggelig som å motta et kort i posten! Ren Mat har trykket opp nydelige postkort med motiv fra tidligere utgaver av magasinet, tatt av den dyktige fotografen Nadin Martinuzzi. 

Hvis du ønsker å motta bestillingen i posten før jul må den være hos oss senest 14. desember.

De siste årene har det blitt mer stuerent å gi bort meningsfylte gaver som ikke går på bekostning av jordas sårbare ressurser, som støtte til interesseorganisasjoner, opplevelser, turer, middager, teater- eller kinobilletter og barnepass. I en hektisk førjulstid er det viktig å huske på at gaver ikke er alt, der de fleste sier at de bruker mer penger på julegaver enn det de hadde planlagt, er det kun tre prosent som mener at julegavene er det viktigste i jula. Fridager, god julemat, juleselskaper med de man er glad i og fred og ro er fremdeles det viktigste for de fleste.

Vi ønsker alle en god økologisk jul!

Julegavetips fra Økologisk Norge  FOTO: Økologisk Norge
Julegavetips fra Økologisk Norge FOTO: Økologisk Norge

Tilbake til toppen