Fagrelevans
Tilberedning av råvarer (..) å sette sammen ulike produkt og måltid og velge produksjonsmetode ved å sanse, utforske og vurdere egenskapene til råvarene (…) reflektere over hvordan ressursene kan utnyttes på best mulig måte (…) planlegge, lage og tilby mat og drikke ut fra norsk, samisk og internasjonal matkultur og ut fra nye trender (RMF01-03) (…)utvikling av råvarekunnskap, arbeidsteknikker og produksjonsmetoder (..) og sensoriske ferdigheter (…) i framstilling av baker -og konditorvarer, Planlegge, produsere og tilby produkt ut fra norsk, samisk og internasjonal matkultur og nye trender, utforske nye og ukjente råvarer(…)vurdere sammenhengen mellom råvarevalg, produksjonsmetode, lagring, omsetning og bærekraftig produksjon, (KOS02-01/MPR02-01/BAK02-01)
Fremgangsmåte
- Elevene skal arbeide i de samme gruppene og følge egen arbeidsplan. Nå skal de bruke tid på å perfeksjonere rettene og anrette delikat.
- La elevene presentere rettene og veilede dem i å legge vekt på hvordan råvarene er produsert, anskaffet og behandlet. Bistå med å sette rettene som serveres i sammenheng med temaet biomangfold
- Server biomangfoldsbuffet til inviterte gjester eller nyt måltidet i felleskap