Hopp til innhold

Inspirasjonsbutikker

Strekker seg langt for et godt økologisk tilbud

Meny Solsiden i Trondheim er en av inspirasjonsbutikkene i Landbrukets Økoløft. Vi har snakket med kjøpmann Monica Ervig Kjendalen om hvordan de jobber med økologi i sin butikk.

På Solsiden, rett ved Nidelven i Trondheim sentrum ligger en av butikkene som NorgesGruppen selv har valgt ut i prosjektet Landbrukets Økoløft til å inspirere andre butikker til økt fokus på salg av norske, økologiske varer. Vi har stilt Monica Ervig Kjendalen, kjøpmann hos Meny Solsiden, om hvordan de jobber for å fremme økologiske varer i sin butikk.  

Hva er motivasjonen deres for nettopp salg av norske økologiske matvarer? 

Vi er en topp motivert og engasjert gjeng her på Solsiden, og vi synes det er flott å jobbe med økologiske varer. Vi har veldig mange kunder som er opptatt av økologiske varer, og det er ekstra motiverende når vi opplever at de er imponert over utvalget vårt. 

Har dere en spesiell ildsjel, eller er det flere ansatte i butikken som brenner for norskprodusert og økologisk mat? 

Vi er mange ansatte som brenner for norskprodusert og økologiske matvarer. Vi har en egen Matskattansvarlig som har hovedansvaret, og som bidrar sterkt i å engasjere alle oss andre. 

Christian Skorstad, ferskvaresjef Ståle Sandvik og bakeriansvarlig Henriette Hansen viser fram et utvalg av de økologiske varene i butikken.
Christian Skorstad, ferskvaresjef Ståle Sandvik og bakeriansvarlig Henriette Hansen viser fram et utvalg av de økologiske varene i butikken.

Er tilgangen på norske økologiske varer tilstrekkelig gjennom kjedens utvalg og bestillingssystem? 

Synes vi har et godt utvalg, men det er vel slik at man alltid skulle ønske at det fantes enda mer å velge i. 

Har dere mulighet til å ta inn varer direkte fra økologiske bønder/produsenter? 

Vi har en del direkteleveranser fra noen av de små produsentene.  

Har dere egne plasseringer, eller tidvise sameksponeringer av økovarer gjennom sesongene? 

Vi har til enhver tid sameksponeringer i butikken. Det kan være alt fra små eksponeringer til svært store torg med tydelig budskap.  

Hvordan er responsen fra kundene deres på det økologiske utvalget dere har? 

Kundene våre virker svært fornøyd med utvalget. Vi får masse henvendelser om denne type varer, og strekker oss langt for å imøtekomme kundenes ønsker. 

Hender det at kundene spør om dere kan ta inn økologiske produkter dere evt. ikke har i utvalget fra før? 

Javisst! Vi får mange spørsmål om varer kundene ønsker. Vi prøver alltid å være behjelpelig med å skaffe disse produktene 

På Meny Solsiden er de opptatt av å ha et godt tilbud av økologiske og lokale varer. Her ved Matskattansvarlig Marianne Raaken og assisterende butikksjef Sigbjørn Øien.
På Meny Solsiden er de opptatt av å ha et godt tilbud av økologiske og lokale varer. Her ved Matskattansvarlig Marianne Raaken og assisterende butikksjef Sigbjørn Øien.

Inspirasjonsbutikker i Landbrukets Økoløft

Sammen med Coop, Norgesgruppen og REMA ønsker Landbrukets Økoløft å løfte fram kjøpmenn og ildsjeler i butikker som selger mye norsk økologisk mat. Slik kan disse fortelle om hvordan de arbeider og dermed inspirere andre kolleger. Kjedene har selv valgt ut en håndfull inspirasjonsbutikker hver.

Inspirasjonebutikkene i prosjektet er:

REMA REMA 1000 Vulkan
REMA REMA 1000 Stasjonsveien
REMA REMA 1000 Byåsen, Trondheim
REMA REMA 1000 Råholt
REMA REMA 1000 Nattland i Bergen

NorgesGruppen Spar Jølstraholmen
NorgesGruppen Spar Holsfjorden
NorgesGruppen Spar Tjøme
NorgesGruppen Spar Tåsen
NorgesGruppen Joker Marnardal
NorgesGruppen Joker Åsgårdstrand
NorgesGruppen Meny Ringnes Park
NorgesGruppen Meny Tangen
NorgesGruppen Meny Solsiden

Tilbake til toppen