Granola
Granola er en sprø og næringsrik blanding av korn, frø og nøtter, perfekt som topping til smoothie.
Ingredienser
(8 porsjoner porsjoner)
- 50 g nøtter, som valnøtter og hasselnøtter
- 2 dl frø, som solsikkefrø, gresskarkjerner og linfrø
- 50 g smør
- 2 ss honning
- 1 dl eplejuice
- 1 ts kanel
- 200 g havregryn
- ¼ ts salt
- 3 ss tørket frukt, som rosiner eller svisker kuttet i småbiter eller tørkede epleskiver
Slik gjør du det:
-
Finhakk nøtter og frø i en foodprosessor.
-
Smelt smøret i en gryte.
-
Bland alle ingrediensene sammen i en stor bakebolle.
-
Ha blandingen over på en stekeplate med bakepapir.
-
Steke i ovnen ved 160 grader i ca. 50 minutter. Etter 25 minutter tar du granolaen ut av ovnen og rører, slik at den blir jevnt stekt. Stek videre i 25 minutter, eller til granolaen er gyllen og sprø.
Server gjerne granolaen sammen med smoothie.