Hopp til innhold


Granola

Granola er en sprø og næringsrik blanding av korn, frø og nøtter, perfekt som topping til smoothie.

1 time og 15 minutter
Enkel
8 porsjoner

Ingredienser

(8 porsjoner porsjoner)

  • 50 g nøtter, som valnøtter og hasselnøtter
  • 2 dl frø, som solsikkefrø, gresskarkjerner og linfrø
  • 50 g smør
  • 2 ss honning
  • 1 dl eplejuice
  • 1 ts kanel
  • 200 g havregryn
  • ¼ ts salt
  • 3 ss tørket frukt, som rosiner eller svisker kuttet i småbiter eller tørkede epleskiver

Slik gjør du det:

  1. Finhakk nøtter og frø i en foodprosessor.

  2. Smelt smøret i en gryte.

  3. Bland alle ingrediensene sammen i en stor bakebolle.

  4. Ha blandingen over på en stekeplate med bakepapir.

  5. Steke i ovnen ved 160 grader i ca. 50 minutter. Etter 25 minutter tar du granolaen ut av ovnen og rører, slik at den blir jevnt stekt. Stek videre i 25 minutter, eller til granolaen er gyllen og sprø.

Server gjerne granolaen sammen med smoothie.

Ingredienser

(8 porsjoner)

  • 50 g nøtter, som valnøtter og hasselnøtter
  • 2 dl frø, som solsikkefrø, gresskarkjerner og linfrø
  • 50 g smør
  • 2 ss honning
  • 1 dl eplejuice
  • 1 ts kanel
  • 200 g havregryn
  • ¼ ts salt
  • 3 ss tørket frukt, som rosiner eller svisker kuttet i småbiter eller tørkede epleskiver
Tilbake til toppen