Hopp til innhold

DIGITALT: Metoder og markedsmuligheter i økologisk grønnsaksproduksjon

Vurderer du å legge om til, starte med eller lære mer om økologisk grønnsaksproduksjon? Da er dette møtet for deg!
NB! Møtet vil foregå på Teams.

Informasjon

  • Dato: 17. nov. 2020 - 09:45 - 14:45
  • Påmeldingsfrist: 16. nov. 2020
  • Sted: Teams
  • Se kart
  • Arrangør: Landbrukets Økoløft i samarbeid med Buskerud Bonde- og Småbrukarlag og Økologisk Buskerud

Pga. smitteverntiltak vil møtet ikke lenger arrangeres på Portåsen med streaming, men vil kun foregå digitalt.
Merk at deltakelse krever PÅMELDING
Lenke til innlogging vil bli sendt på e-post til alle påmeldte deltakere på morgenen 17. november.

Ny påmeldingsfrist er 16. november.

Hvordan lykkes med produksjon og omsetning av økologiske grønnsaker? Erfarne bønder forteller hvordan de jobber med jordhelse, kvalitet, økonomi og ulike omsetningskanaler. Markedsaktører forteller om behovet for norske økologiske grønnsaker framover.

Møtet er for deg som er nysgjerrig på økologiske metoder, eventuelt vurderer å starte opp eller legge om produksjonen, eller allerede driver økologisk og vil utveksle og lære mer.

Program

Kl. 09.45-10 Innlogging
Kl. 10 Velkommen, v/Christine Hvitsand, forsker ved Telemarksforsking, Phd-kandidat ved NMBU og dagens møteleder
Kl. 10.10 Om Landbrukets Økoløft og hvorfor Bondelaget satser på økologisk, v/Håkon Haug Laa, leder i Buskerud Bondelag
Kl. 10.25 Hvorfor Småbrukarlaget satser på økologisk, v/Maren Wiger, Buskerud Bonde- og Småbrukarlag
Kl. 10.40 Hvordan lykkes med produksjon og omsetning av økologiske grønnsaker
• Markedshage og direktesalg (andelslandbruk, REKO, Grønn parallell), v/Tore Jardar Wirgenes, #inspirasjonsbonde, Virgenes andelsgård i Larvik
Kl. 11.30 Rådgivingstilbud til økologiske grønnsaksprodusenter, v/Hans Gaffke, nasjonal fagansvarlig allsidig småskala økologisk grønnsaksproduksjon i Norsk Landbruksrådgiving
Kl. 11.50 Pause/lunsj
Kl. 12.30: Fylkesmannens satsing på økologisk landbruk og markedshager, v/Otto Galleberg, Fylkesmannen Oslo og Viken
Kl. 12.50 Hvordan lykkes med produksjon og omsetning av økologiske grønnsaker forts.
• Jordhelse, smak og salg til grossist/dagligvarehandel, v/Anders Hørthe, #inspirasjonsbonde, Smaksriket/Hørte gård i Sylling
Kl. 13.45 Kort beinstrekk
Kl. 13.50 Satsing på norske økologiske grønnsaker i REMA 1000, v/Trond Morten Helgesen, kategoriansvarlig ferskvare: lokalmat i REMA 1000
Kl. 14.05 Direktehandel av øko-råvarer til Horeca via Dagensmat.no, v/Edona Arnesen, Råvare- og produsentansvarlig i Dagens
Kl. 14.20 Øko-grønnsaker på Bondens Marked ønsket, v/Randi Ledaal Gjertsen, daglig leder i Bondens Marked
Kl. 14.30 – 14.45 Spørsmål, kommentarer, oppsummering og vel hjem

Kontaktperson

Elin Rømo Grande
Telefon: 95799948
Tilbake til toppen