AVLYST: Økologisk fagdag og fagtur til Stavanger, Randaberg og Rennesøy
Velkommen til økologisk fagdag og fagtur med debatt, innlegg og besøk hos produsenter i Stavanger, Randaberg og Rennesøy. Dagen starter og avslutter på MS Sandnes i Stavanger.
DESSVERRE AVLYST!
Informasjon
- Dato: 20. mar. 2020 - 11:00 - 18:00
- Påmeldingsfrist: 09. mar. 2020
- Sted: Stavanger, Randaberg og Rennesøy
- Se kart
- Arrangør: Økologisk Norge
Vi beklager. Landsmøtet er avlyst og utsatt på ubestemt tid pga smittesituasjonen forårsaket av Coronaviruset.
Program:
11.00 – 12.00 Debatt på MS Sandnes
12.00 – 13.00 Lunsj på MS Sandnes
13.00 Avreise fra Stavanger og MS Sandnes med buss.
13.00 – 15.30 Besøk hos de to produsentene Kolbjørn Anda og Bodil Raustein i Randaberg. Hos Kolbjørn møter vi Lise Brunborg, som sammen med Kolbjørn vil fortelle om deres samarbeid.
15.30 Avreise Randaberg til Alchemilla, drivhuset på Rennesøy
16.00 – 16.30 Lokale smaksprøver og sosialisering på Alchemilla, drivhuset på Rennesøy
16.30 – 17.15 Hva skal vi spise i framtiden, med utgangspunkt i helse, ernæring og bærekraft
v/ Marit Zinocker, høyskolelektor ved Bjørknes Høyskole
17.15 Avreise Rennesøy tilbake til MS Sandnes i Stavanger, ankomst MS Sandnes kl. 18.00
19.00 Middag for deltagere på landsmøtet til Økologisk Norge på MS Sandnes
Kolbjørn Anda driver gården Leikvoll i Randaberg og har hovedproduksjon på økologisk melk og storfekjøtt. Kolbjørn Anda samarbeider med Lise Brunborg og Stavanger Ysteri. Kolbjørn er inspirasjonsbode i Landbrukets Økoløft.
Lise Brunborg er utdannet innen meieriteknologi og startet Stavanger Ysteri i 2015. Gjennom samarbeid med Kolbjørn Anda produserer Lise prisbelønte oster, som bestselgeren Fønix. Lise er opptatt av lokal og bærekraftig matproduksjon.
Bodil Raustein driver Solbakken Gård på Raustein i Randaberg der hun driver med sau, høner og slaktegirs, i tillegg til bær, urter, poteter og grønnsaker. Bodil har drevet andelslandbruk siden 2014. Bodil er inspirasjonsboden i Landbrukets Økoløft.
Marit Zinocker er høyskolelektor ved Bjørknes Høyskole og utdannet innen matvitenskap og ernæringsbiologi. Marit er en ivrig formidler av matglede og kunnskap om mat og ernæring, med fokus på helse, matproduksjon og bærekraft.