Vi lager kokebok!
...og søker barneskoler som vil pilotere den!
Visste du at det finnes mange hundre forskjellige norske eplesorter, eller at alt korn i verden opprinnelig stammer fra ville gressplanter? Gjennom økt bevissthet rundt maten opprinnelse og hvorfor det er viktig å ta vare på et stort mangfold av arter, sorter og raser, ønsker Økologisk Norge å påvirke en ny generasjon til å bevare det spiselige biomangfoldet for framtiden.
Gjennom tverrfaglig tilnærming, historiefortelling og gode oppskrifter ønsker vi å bidra til at barn og unge skal få økt kunnskap om hvorfor det er viktig å bevare et stort, spiselig mangfold.
Hvis bonden skal dyrke eldre kulturplanter og bevare eldre husdyrraser er vi som forbrukere nødt til å spise dette mangfoldet. Økologisk Norge er derfor i gang med å utvikle en kokebok for barnetrinnet som skal inspirere barn og unge til å ta i bruk gamle kornsorter, rare poteter, grønnsaker i alle regnbuens farger og hardføre, bevaringsverdige husdyrraser. Gjennom tverrfaglig tilnærming, historiefortelling og gode oppskrifter ønsker vi å bidra til at barn og unge skal få økt kunnskap om hvorfor det er viktig å bevare stort spiselig biomangfold.
Vi søker nå pilotskoler på Østlandet* som kan tenke seg å teste ut kokeboka vår. Underviser du i mat og helse og kan tenke deg å teste ut kokeboka? Ta kontakt på post@okologisknorge.no for mer informasjon.
Prosjektet biologisk mangfold fra gård til gaffel er støttet av Sparebankstiftelsen.
*Ferdig kokebok blir tilgjengelig for hele landet, men selve piloteringen skjer på Østlandet.