
God økologisk jul!
Vi ønsker alle våre medlemmer, samarbeidspartnere og støttespillere en riktig god jul og alt godt for det nye året.
Vi ønsker alle våre medlemmer, samarbeidspartnere og støttespillere en riktig god jul og alt godt for det nye året.
Gjennom en rekke prosjekter og alle våre frivillige lag, arbeider vi i Økologisk Norge for å styrke det økologiske jordbruket og forbruket i landet. Her er noen høydepunkter fra 2019.
Årets viktigste møtested blir Landbrukets økologikongress, Øko 2020, på X Meeting Point, Hellerudsletta, 21. - 22. januar. Kjøp din billett i dag, så kan du bare begynne å glede deg!
Kjenner du noen som helhjertet går inn for å fremme økologisk landbruk og meitemarkens trivsel? Landsstyret i Økologisk Norge etterlyser gode kandidater til Årets Meitemark 2020.
Opptatt av bærekraftig, økologisk og miljøvennlig mat? Her er noen tips til hvordan julematen kan bli nettopp det! Lite slår smaken av god samvittighet.
Hvordan få både god juleribbe og god dyrevelferd.
Landbrukets Økologikongress setter søkelys på jordhelse. 21. januar vil Landbruksministeren og Bondelagslederen åpne kongressen, før den internasjonale jordeksperten Joel Williams, vil belyse temaet, som alle seriøse bønder er opptatt av.
Skal vi klare å produsere nok mat i klimaendringenes tid, må vi ta vare på jorda og endre matvaner. Levende jord og økologisk korndyrking er en viktig del av klimahåpet.
Brannene i Amazonas stiller dagens matproduksjon til veggs. Norsk økologisk mat er produsert uten soya fra Brasil og bør derfor satses på, sier Børre Solberg, daglig leder i Økologisk Norge.
Over 250 personer fulgte med da Økologisk Norge samlet miljø- og mat-organisasjoner til korte foredrag og dialog omkring temaet «Hva skal vi spise i framtiden?» Her kan du se opptakene.
Jo flere av oss som kjøper økologisk kjøtt, melk og egg, dess flere dyr får bevege seg fritt og utfolde seg slik det er naturlig for dem
Det viser en ny undersøkelse gjennomført av Økologisk Norge. 3099 mennesker har svart på undersøkelsen og 98 prosent av disse oppgir at de er interessert i økologisk mat.
Amazonas brenner samtidig som Norge inngår frihandelsavtale med Mercosur. FN's klimapanel mener landbruket må ta en del av klimaansvaret, uten å nevne lokal matproduksjon som løsningen.
Økologisk Norge setter i høst et særlig fokus på etterspørselen etter økologiske varer i butikken med kampanjen #spørogspisøkologisk. Bli med og spør etter de økologiske varene du savner i butikken!
Har du fem minutter? Hjelp oss å kartlegge hvilke varer den økologiske forbrukeren savner i butikken, og hvilke butikker forbrukeren handler i ved å svare på en spørreundersøkelse.
Regjeringen er tydelig på at det er etterspørsel og betalingsvilje som skal styre den økologiske produksjonen. Er etterspørsel nok til å løse floken?
Satsning på grøntsektoren er et konkret resultat av årets jordbruksoppgjør. Økologisk Norge ønsker at satsningen kommer økologiske produsenter til gode, og vi ønsker innspill til kriterier for investerings- og bedriftsutviklingsordningen.
Landbrukets Økologikongress, Øko 2020, arrangeres på X Meeting Point på Hellerudsletta, 21. - 22. januar 2020. Hold av datoene!
Økologisk Norges hederspris Årets Meitemark ble delt ut i kveld og gikk til Dag Jørund Lønning – forfatter, inspirator og forkjemper for jordliv og regenerativt landbruk.
Salget av økologisk mat fortsatte å vokse i fjor. Et unntak er frukt og grønt. – Her har mellomleddet et åpenbart forbedringspotensial, påpeker daglig leder Børre Solberg i Økologisk Norge.
Seterdrifta fortjener en storsatsing, mener Alliansen Ny Landbrukspolitikk i den seterpolitiske meldingen de la fram i går. Økologisk Norge stiller seg bak alliansens mål og tiltak.
Samarbeid mellom husdyr- og grønnsaksprodusenter er vinn – vinn for begge parter både agronomisk og sosialt. Sikker markedsadgang er det mest avgjørende for å få til og øke slikt samarbeid.
Nesten 70 millioner hektar verden over er økologisk dyrket, og økologisk produksjon er med det på sitt aller største.
Insektdøden er forårsaket av en agrobusiness som driver på bekostning av både naturen og framtidas matproduksjon. Økologiske metoder er det som kan redde insektene, sier forskerne bak den siterte artikkelen.
Samarbeid, god logistikk og avtale om avsetning, er viktige stikkord for å lykkes med å øke økologisk grønnsaksproduksjon. Konseptet Grønn parallell kan bli løsningen.
Kjenner du noen som helhjertet går inn for å fremme økologisk landbruk og meitemarkens trivsel? Landsstyret i Økologisk Norge etterlyser gode kandidater til Årets Meitemark 2019.
– Vi i Økologisk Norge er stolte av å være offisiell partner i Miljøhovedstaden 2019, sier daglig leder Børre Solberg, – og vi vil bidra til en rekke spennende arrangementer.
Pionerer innen økologisk iskremproduksjon, med en bevisst bruk av gårdens ressurser. Alm gard ble en verdig vinner av Økoprisen Vest 2018.