Urtesalt
Urtesalt er salt blandet med urter. Det er veldig godt, og en super måte å bruke ville vekster og urter på. Urtesalt er også hyggelig å gi bort i gave.
Ingredienser
(1 glass urtesalt porsjoner)
- 2 never med ville vekster eller urter (se forslag)
- 1 dl grovt havsalt
- 1 fedd hvitløk – kan sløyfes
Slik gjør du det
- Plukk de urtene og vekstene du vil bruke og skyll de godt. Fjern harde stilker.
- Ha urter og vekster sammen med salt og eventuelt hvitløk i en foodprosessor. Kjør til en fin blanding
- Ha urtesaltet over på bakebrett kledd med bakepapir.
- Tørk urtesaltet i ovnen ved 40 grader i 2-3 timer, til det er helt tørt. Ha en tresleiv i ovnsdøra for å slippe ut fuktighet.
- La urtesaltet kjøle seg ned og sjekk at det er helt tørt. Hvis det fremdeles er litt fuktig må de tørke lenger.
- Hvis urtesaltet har klumpet seg kan du kjøre det i en foodprosessor en gang til.
- Oppbevares på glass med lokk i romtemperatur.