Hopp til innhold


Urtesalt

Urtesalt er salt blandet med urter. Det er veldig godt, og en super måte å bruke ville vekster og urter på. Urtesalt er også hyggelig å gi bort i gave.

2-3 timer
Enkel
1 glass urtesalt

Ingredienser

(1 glass urtesalt porsjoner)

  • 2 never med ville vekster eller urter (se forslag)
  • 1 dl grovt havsalt
  • 1 fedd hvitløk – kan sløyfes

Slik gjør du det

  1. Plukk de urtene og vekstene du vil bruke og skyll de godt. Fjern harde stilker.
  2. Ha urter og vekster sammen med salt og eventuelt hvitløk i en foodprosessor. Kjør til en fin blanding
  3. Ha urtesaltet over på bakebrett kledd med bakepapir.
  4. Tørk urtesaltet i ovnen ved 40 grader i 2-3 timer, til det er helt tørt. Ha en tresleiv i ovnsdøra for å slippe ut fuktighet.
  5. La urtesaltet kjøle seg ned og sjekk at det er helt tørt. Hvis det fremdeles er litt fuktig må de tørke lenger.
  6. Hvis urtesaltet har klumpet seg kan du kjøre det i en foodprosessor en gang til.
  7. Oppbevares på glass med lokk i romtemperatur.

Forslag til ville vekster og urter du kan bruke i urtesaltet:

  • Basilikum
  • Bergmynte
  • Brennesle
  • Dill
  • Estragon
  • Granskudd
  • Gressløk
  • Gulrotgress
  • Koriander
  • Løpstikke
  • Løvetannblader
  • Oregano
  • Persille, bladpersille og kruspersille
  • Ramsløk
  • Rosmarin
  • Salvie
  • Sitronmelisse
  • Skvallerkål
  • Timian

 

Hvorfor er ville vekster en del av vårt spiselige biomangfold?  

Ingredienser

(1 glass urtesalt)

  • 2 never med ville vekster eller urter (se forslag)
  • 1 dl grovt havsalt
  • 1 fedd hvitløk – kan sløyfes
Tilbake til toppen