Hopp til innhold


Te av ville vekster

Lag te av blader fra bærbusker, urter, og ulike vekster som gir god smak og mye næring!

5 minutter (pluss tiden det tar å plukke plantene du bruker)
Enkel
1 kopp

Ingredienser

(1 kopp porsjoner)

  • en neve av den planten du ønsker (se tips)
  • en kopp varmt vann
  • 1 ts honning (kan sløyfes)

Plantene kan tørkes, eller legges rett i en kopp med varmt vann. Lag bare te av planter du kjenner og vet du kan spise, husk å vaske plantene, og vær obs på at du ikke bruker syke, mugne eller dårlige plantedeler når du lager te av ville vekster.

Slik gjør du det:

  1. Kok opp vann og ha det i en kopp.

  2. Tilsett den planten du vil lage te på og la den trekke et par minutter.

  3. Tilsett eventuelt honning.

Forslag til vekster du kan bruke til te:

  • Bergmynte, også kalt vill norsk oregano
  • Blåbærblader
  • Bringebærblader
  • Fioler
  • Korsknapp
  • Løvetannblomst
  • Solbærblader
  • Brennesle (husk hansker!)
  • Spansk kjørvel – smaker lakris!
  • Tunbalderbrå – smaker ananas!
  • Tyttebær – både blad og bær
  • Unge bjørkeblader og knopper (vær litt obs om du er allergisk mot bjørk)
  • Vill mynte, som åkermynte

 

Ingredienser

(1 kopp)

  • en neve av den planten du ønsker (se tips)
  • en kopp varmt vann
  • 1 ts honning (kan sløyfes)
Tilbake til toppen