Hopp til innhold


Smørstekt løvetannknopp

Løvetannknopper er et sikkert vårtegn. Steker du de får du super topping til brødskiva!

10 minutter
Enkel
Nok til 1 brødskive

Ingredienser

(Nok til 1 brødskive porsjoner)

  • 1 neve løvetannknopper
  • 1 ss smør
  • 1 klype salt

Slik gjør du det:

  1. Plukk en neve løvetannknopper. Skyll de godt før bruk.

  2. Smelt smør i en stekepanne på middels varme.

  3. Tilsett løvetannknoppene og stek de til de blir lett gylne.

  4. Dryss litt salt over og server. 

Tips! Løvetannknopper finner du enkelt ute om våren. Pass på å ikke plukke de som vokser rett ved veien da de kan ha blitt skitnet til av eksos, skosåler eller hundetiss!

Hvorfor er ville vekster en del av vårt spiselige biomangfold

Ingredienser

(Nok til 1 brødskive)

  • 1 neve løvetannknopper
  • 1 ss smør
  • 1 klype salt
Tilbake til toppen