Hopp til innhold


Ristet smør

Visste du at du kan riste ditt eget smør på syltetøyglass? 

30 minutter
Enkel
1 porsjon

Ingredienser

(1 porsjon porsjoner)

  • fløte eller Rørosrømme (kan også bruke seterrømme)
  • ¼ ts salt
  • Et syltetøyglass

Slik gjør du det:

  1. Fyll et syltetøyglass halvfullt med fløte eller rømme.

  2. Rist alt du kan på glasset! Del gjerne på ristingen med flere om du blir sliten.

  3. Når du får klumper i smøret som skiller seg fra veske, er smøret ferdig.

  4. Hell av vesken (kjernemelken) og smak til smøret med salt og eventuelt andre krydre.

Tips! Kjernemelka, altså den væsken som blir igjen etter at smøret er skilt fra fløten, er sunt og næringsrikt og kan drikkes eller brukes i bakverk.

Visste du at smør var blant de mest verdifulle matvarene vi hadde før i tiden? Smør inneholdt mye fett og var en viktig kilde til næring. Det kunne også lagres mye lengre enn fersk melk.

Ingredienser

(1 porsjon)

  • fløte eller Rørosrømme (kan også bruke seterrømme)
  • ¼ ts salt
  • Et syltetøyglass
Tilbake til toppen