Reinkjøttsuppe
Denne suppa består av enkle, rene råvarer satt sammen til en smaksbombe!
Ingredienser
(6 porsjoner porsjoner)
- 1 kg kokekjøtt/kjøtt med bein på av reinsdyr
- 2,5 liter vann (til det dekker kjøttet)
- 2 ss grov havsalt
- 400 g potet
- 150 g gulrot
- 100 g kålrot
- 50 g sellerirot
- 50 g purreløk
- 1 dl havregryn
- 1 dl ferske tyttebær
Kraft laget på bein fra reinsdyr er sunt og inneholder en rekke sunne næringsstoffer. Reinsdyr beiter på ville vekster i naturen som gjør kjøttet naturlig rikt på smak. Derfor trenger ikke denne suppa ekstra krydder.
Slik gjør du det
-
Er kjøttet frossent, tin kjøttet og skyll det i kaldt vann.
-
Ha kjøtt, vann og salt i en kasserolle og kok opp. Skru ned varmen, det skal småkoke. Skum av på toppen. Småkok kjøttet i 1-2 timer, til det begynner å bli mørt. Kjøttet er mørt når det løsner fra beina.
-
Mens kjøttet koker, skrell potet og kutt i biter (rundt 2x2cm store).
-
Skrell sellerirot, Gulrot og kålrot og kutt de i biter (rundt 1x1cm store).
-
Finhakk purreløk.
-
Mål opp havregryn.
-
Ha i potet, gulrot, kålrot, sellerirot og havregryn og kok videre ca 25 minutter, til poteten er myk.
-
Ha i purreløk de siste 5 minuttene av koketiden.
-
Server med noen ferske tyttebær i suppetallerken, og gjerne noe godt brød ved siden av.