Hopp til innhold


Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Syltetøy som kokes og legges på steriliserte glass kan holde gjennom hele vinteren så lenge glassene ikke åpnes. 

25 minutter
Enkel
Du bestemmer selv mengde

Ingredienser

(Du bestemmer selv mengde porsjoner)

  • Like deler:
  • rabarbra
  • bringebær
  • sukker

Til dette syltetøyet trenger du like deler rabarbra, bringebær og sukker. Bestem hvor mye du vil lage ut fra hvor mye bringebær og rabarbra du har.

Slik gjør du det:

  1. Rens bringebærene. Skyll rabarbraen og del den i små biter.

  2. Legg bringebær, rabarbra og sukker i en gryte.

  3. Kok opp og la det koke i rundt 10 minutter. Skum av underveis og rør med jevne mellomrom så syltetøyet ikke svir seg.

  4. Ha syltetøyet over på steriliserte glass med lokk.

Tips: Når du har åpnet et glass bør det oppbevares i kjøleskapet og spises i løpet av et par uker. 

Visste du at rabarbra egentlig er en grønnsak? Den kom til Europa fra Sentral-Asia på 1700-tallet, og ble tidligere brukt som medisin. Husk at bladene på rabarbraen ikke skal spises.

Ingredienser

(Du bestemmer selv mengde)

  • Like deler:
  • rabarbra
  • bringebær
  • sukker
Tilbake til toppen