Rabarbra- og bringebærsyltetøy
Syltetøy som kokes og legges på steriliserte glass kan holde gjennom hele vinteren så lenge glassene ikke åpnes.
Ingredienser
(Du bestemmer selv mengde porsjoner)
- Like deler:
- rabarbra
- bringebær
- sukker
Til dette syltetøyet trenger du like deler rabarbra, bringebær og sukker. Bestem hvor mye du vil lage ut fra hvor mye bringebær og rabarbra du har.
Slik gjør du det:
-
Rens bringebærene. Skyll rabarbraen og del den i små biter.
-
Legg bringebær, rabarbra og sukker i en gryte.
-
Kok opp og la det koke i rundt 10 minutter. Skum av underveis og rør med jevne mellomrom så syltetøyet ikke svir seg.
-
Ha syltetøyet over på steriliserte glass med lokk.
Tips: Når du har åpnet et glass bør det oppbevares i kjøleskapet og spises i løpet av et par uker.