Rød pizzasaus
Har du rød saus til overs kan den brukes som base for tomatsuppe eller som tacosaus (se tips). Den kan også fryses.
Ingredienser
(2-3 pizzaer porsjoner)
- 1 løk, gul eller rød
- 2 hvitløksfedd
- 3 ss olje
- 500 g tomater
- 1 ss oregano
- 1/2 ts kanel
- 1 ts salt
- 1 ts sukker
- 1 boks tomater (300-400 g)
Rød pizzasaus - slik gjør du det:
-
Skrell og hakk løken i biter.
-
Skrell og finhakk hvitløk, eller bruk hvitløkpresse.
-
Varm opp olje i en gryte og og tilsett løk og hvitløk. Stek på middels varme til løken er myk og blank.
-
Kutt opp tomatene i biter, de trenger ikke være veldig små.
-
Tilsett tomatene i gryta og la de steke med løken et par minutter
-
Tilsett krydder, tomat på boks og sukker. La sausen koke på lav varme i rundt 20 minutter, til tomatene er myke.
-
Kjør sausen til en jevn saus med stavmikser.
Tips! Har du mer pizzasaus enn du trenger kan den brukes til å lage tomatsuppe eller tacosaus.