Hopp til innhold


Rød pizzasaus

Har du rød saus til overs kan den brukes som base for tomatsuppe eller som tacosaus (se tips). Den kan også fryses.

1 time
Enkel
2-3 pizzaer

Ingredienser

(2-3 pizzaer porsjoner)

  • 1 løk, gul eller rød
  • 2 hvitløksfedd
  • 3 ss olje
  • 500 g tomater
  • 1 ss oregano
  • 1/2 ts kanel
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1 boks tomater (300-400 g)

Rød pizzasaus - slik gjør du det:

  1. Skrell og hakk løken i biter.

  2. Skrell og finhakk hvitløk, eller bruk hvitløkpresse.

  3. Varm opp olje i en gryte og og tilsett løk og hvitløk. Stek på middels varme til løken er myk og blank.

  4. Kutt opp tomatene i biter, de trenger ikke være veldig små.

  5. Tilsett tomatene i gryta og la de steke med løken et par minutter

  6. Tilsett krydder, tomat på boks og sukker. La sausen koke på lav varme i rundt 20 minutter, til tomatene er myke.

  7. Kjør sausen til en jevn saus med stavmikser.

Tips! Har du mer pizzasaus enn du trenger kan den brukes til å lage tomatsuppe eller tacosaus.

Hvorfor er tomater en del av vårt spiselige biomangfold?

Ingredienser

(2-3 pizzaer)

  • 1 løk, gul eller rød
  • 2 hvitløksfedd
  • 3 ss olje
  • 500 g tomater
  • 1 ss oregano
  • 1/2 ts kanel
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1 boks tomater (300-400 g)
Tilbake til toppen