Hopp til innhold


Lys pizzabunn

Pizza kan lages på utallige måter, med ulik topping og korn. Her er oppskrift på lys pizzabunn med spelt. Sjekk forslag til ulik topping og lag din egen favoritt!

1,5 timer (inkludert heving)
Middels
1 pizzabunn

Ingredienser

(1 pizzabunn porsjoner)

  • 250 g siktet speltmel
  • 2 ts tørrgjær
  • 1/2 ts salt
  • 1,5 dl lunket vann
  • 2 ss olje

Slik gjør du det: 

  1. Bland sammen mel, gjær og salt i en bakebolle.

  2. Varm opp vann og olje i en gryte på middels varme til det er lunkent. Det er lunkent når du kan stikke fingeren i melken uten å brenne deg.

  3. Tilsett vann og olje i bakebollen og bland sammen til en deig. Rør godt sammen. Er deigen for klissete kan du tilsette litt mer mel, men pass på at du ikke tilsetter for mye mel, da blir bunnene tørre.

  4. La deigen heve i 1 time.

  5. Kjevle ut deigen til en rund pizza og tilsett ønsket saus og topping. Stek pizzaen ved 250 grader i 10-12 minutter.

Se her for tips til topping med potet, gresskar, tomat og ost eller fenalår og hvit geitost.

Tips: Lag dobbelt så mange pizzabunner som du skal ha, stek de halvveis og frys de ned.

Andre forslag til topping:

  • Neper i tynne skiver
  • Beter i tynne skiver
  • Jordskokk i tynne skiver
  • Grønnkål
  • Mangold
  • Spinat
  • Squash i skiver
  • Sopp i skiver eller biter
  • Pesto av ugress eller andre urter
  • Reinsdyr- eller lammeskav
  • Kjøttdeig av lam
  • Elgpølse

Hvorfor er urkorn en del av vårt spiselige biomangfold?

Ingredienser

(1 pizzabunn)

  • 250 g siktet speltmel
  • 2 ts tørrgjær
  • 1/2 ts salt
  • 1,5 dl lunket vann
  • 2 ss olje
Tilbake til toppen