Pannekaker
Dette er små, tjukke pannekaker som minner litt om lapper. De er laget på syrnet melk som gir de en frisk og god smak.
Ingredienser
(10 pannekaker porsjoner)
- 50 g smør, pluss smør til steking
- 4 dl mel (hvetemel, speltmel eller annet lyst mel)
- 2 ss rørsukker
- 2 ts natron
- 3 egg
- 3 dl sur melk (kulturmelk, tjukkmelk eller kefir)
Slik gjør du det:
-
Smelt smøret i en gryte.
-
Bland sammen mel, sukker og natron i en bakebolle.
-
Visp egg og melk sammen i en bolle og tilsett det smeltede smøret.
-
Bland vesken med de tørre ingrediensene og rør om til du har en klumpfri røre.
-
La pannekakerøra svelle i rundt 20 minutter, da blir røra tykkere.
-
Smelt litt smør i en stekepanne og stek små pannekaker på middels varme. Når pannekakene har fått bobler på overflaten er de klare til å snus. Stekes til de får en fin farge.
-
Server pannekakene med syltetøy, sirup, frukt eller bær.