Fagrelevans
Forstå mat og drikke som kulturbærer, få forståelse for at råvarer er en avgrenset ressurs og at levemåten til menneskene påvirker naturen, klimaet og samfunnet, at (..)gode valg kan medvirke til en mer bærekraftig produksjon. Det handler og om etiske dilemma knyttet til (…) matproduksjon som er styrt av tilbud og etterspørsel (RMF01-03, KOS02-01/MPR02-01/BAK02-01) (..)
Fremgangsmåte
- Last ned og gjennomgå tilhørende presentasjon (se PP1_ Introduksjon av temaet).
- Vis filmen Dyrk Mangfoldet – en film om matplanter fra Norsk Bruksgenbank og Vitenparken og gjennomgå de tilhørende refleksjonsspørsmålene i fellesskap. Filmen omhandler matplantene som har særlig tilhørighet i det norske landbruket og introduserer aktuelle begreper.
- Distribuer Elevhefte 1 Biomangfold fra gård til gaffel og gjennomgå gjerne dette i fellesundervisningen (se PP1_Introduksjon av temaet).