Hopp til innhold


Gruppeoppgave: Kjøkkenpraksis og praksisrapport

 Biologisk mangfold på gaffelen

Etter å ha gjennomført introduksjon til temaet er tiden inne for å omsette teori til praksis. 

Basert på de lokale råvarene dere får utdelt, skal dere i grupper legge en plan for hva dere vil lage, og sammen eksperimentere med å lage egne oppskrifter og menyer over temaet spiselig biomangfold.

Det skal lages 1 forrett, 1 hovedrett og 1 dessert (anrettes som fingermat/tapas eller suppe). Maten serveres og presenteres dag 2.

Dag 1: benyttes til gruppefordeling, å bli kjent med råvarene og uttesting av oppskrifter

Dag 2: benyttes til å perfeksjonere rettene og legger opp til profesjonell servering

Gruppeoppgave

  • utnevn en lagleder med ansvar for koordinering av arbeidet
  • utnevn en servitør med servitøransvar
  • bruk god tid på å perfeksjonere rettene og anrette når menyene skal serveres dag 2
  • husk å ta bilder og notere ned oppskrifter underveis
  • last ned og fyll ut skjemaet  Elevhefte 2 nederst på denne siden

 

1. Refleksjonsnotat

a) Hvilke eksempler på spiselig biomangfold la dere merke til på gårdsbesøket/filmen? Nevn minst 5 ulike husdyr, råvarer, grønnsaker eller andre eksempler på spiselig biomangfold.

b)Hvilke lokale råvarer som er tilgjengelig i deres område kunne dere tenke dere å benytte i matlaging og hva ville dere gjort med dem?

2. Praksisrapport

a) Utarbeid en arbeidsplan med klar oppgavefordeling

b) Erfaringer/notater fra gjennomføring av kjøkkenpraksis

c) Bilder av rettene

d) Egenutviklede oppskrifter

Denne kjøkkenpraksisen er levert av Chi Tri Nguyen og Rune Johnsen ved RM-linja til Vestby Vgs. Tusen hjertelig takk for alle pedagogiske innspill og faglige bidrag til prosjektet.

Tilbake til toppen