Her finner du som er elev ressursene du trenger for å lære mer om biomangfoldet og hvordan du tar det i bruk i kostholdet og på kjøkkenet.
Lærerveiledning og tilhørende undervisningsressurser tilpasset læreplan for Vg1 og Vg2 i restaurant- og matfag.
Det spiselige biologiske mangfoldet i naturen kalles også biomangfold, eller naturmangfold. Men hva betyr egentlig det?
Det finnes utrolig mange forskjellige grønnsaker i verden, i tusenvis av ulike smaker, størrelser, farger og fasonger.
Har du tenkt på at nesten alt vi spiser begynner med et frø? Grønnsaker, korn, frukt og bær stammer alle fra et frø.
Flate brød uten gjær har blitt laget over hele verden i tusenvis av år. Små brød det går raskt å lage, som smaker aller best når de er rykende ferske.
En varmende gryte med mye krydder, perfekt høst- og vintermat. Servers med byggryn i stedet for ris.
Multer, også kalt skogens eller fjellets gull, er ville bær proppfulle av C-vitamin!