Tomatsuppa
Ingredienser
(4 porsjoner)
- 1 løk, gul eller rød
- 2 hvitløkfedd
- 3 ss olje
- 500 g tomater
- 1 ss oregano
- 1/2 ts kanel
- 1 ts salt
- 1 ts sukker
- 1 boks tomater (300-400 g)
- 5 dl grønnsakskraft
- urter etter ønske, som timian, oregano eller basilikum
- en skvett fløte eller H-melk etter ønske
Slik gjør du det:
-
Skrell og hakk løken i biter.
-
Skrell og finhakk hvitløk, eller bruk hvitløkpresse.
-
Varm opp olje i en gryte og og tilsett løk og hvitløk. Stek på middels varme til løken er myk og blank.
-
Kutt opp tomatene i biter, de trenger ikke være veldig små.
-
Tilsett tomatene i gryta og la de steke med løken et par minutter
-
Tilsett krydder, tomat på boks og sukker. La sausen koke på lav varme i rundt 20 minutter, til tomatene er myke.
-
Kjør til en jevn saus med stavmikser.
-
Server suppa med urter du liker, og gjerne en skvett fløte eller H-melk.