Hopp til innhold


Tomatsuppa

1 t
Lett
4 porsjoner

Ingredienser

(4 porsjoner)

  • 1 løk, gul eller rød
  • 2 hvitløkfedd
  • 3 ss olje
  • 500 g tomater
  • 1 ss oregano
  • 1/2 ts kanel
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1 boks tomater (300-400 g)
  • 5 dl grønnsakskraft
  • urter etter ønske, som timian, oregano eller basilikum
  • en skvett fløte eller H-melk etter ønske

Slik gjør du det:

  1. Skrell og hakk løken i biter.

  2. Skrell og finhakk hvitløk, eller bruk hvitløkpresse.

  3. Varm opp olje i en gryte og og tilsett løk og hvitløk. Stek på middels varme til løken er myk og blank.

  4. Kutt opp tomatene i biter, de trenger ikke være veldig små.

  5. Tilsett tomatene i gryta og la de steke med løken et par minutter

  6. Tilsett krydder, tomat på boks og sukker. La sausen koke på lav varme i rundt 20 minutter, til tomatene er myke.

  7. Kjør til en jevn saus med stavmikser.

  8. Server suppa med urter du liker, og gjerne en skvett fløte eller H-melk. 

Hvorfor er denne oppskriften del av vårt spiselige biomangfold? Norske tomater i sesong.

Visste du at det finnes to tomatsorter med norsk opphav? De heter Norderås busk og Ansofs gule.

Ingredienser

(4 porsjoner)

  • 1 løk, gul eller rød
  • 2 hvitløkfedd
  • 3 ss olje
  • 500 g tomater
  • 1 ss oregano
  • 1/2 ts kanel
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1 boks tomater (300-400 g)
  • 5 dl grønnsakskraft
  • urter etter ønske, som timian, oregano eller basilikum
  • en skvett fløte eller H-melk etter ønske
Tilbake til toppen