Rødbetehummus
Ingredienser
(4 porsjoner)
- 3 store eller 4 små rødbeter
- 2 ss gresskarkjerner
- 2 hvitløksfedd
- 0,5 ts salt
- 0,5 ts spisskummen
- 6 ss olje
- friske urter
Slik gjør du det:
-
Husk forkle, og vask hendene godt etterpå, rødbeter avgir mye farge!
-
Vask rødbetene godt og del de opp i båter. Du trenger ikke å skrelle de. Legg rødbetene i en ildfast form eller på et stekebrett.
-
Skrell hvitløkbåtene og legg de hele sammen med rødbetene.
-
Hell over olje, solsikkefrø, salt, spisskummen og honning.
-
Stek rødbetene ved 200 grader til de er myke, rundt 35-45 minutter.
-
Ha rødbetene i en foodprosessor eller en bolle om du bruker stavmikser. Kjør til en fin mos.
-
Server gjerne hummusen med friske urter og godt brød til.