Hopp til innhold


Rødbetehummus

1 t
Middels
4 porsjoner

Ingredienser

(4 porsjoner)

  • 3 store eller 4 små rødbeter
  • 2 ss gresskarkjerner
  • 2 hvitløksfedd
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts spisskummen
  • 6 ss olje
  • friske urter

Slik gjør du det:

  1. Husk forkle, og vask hendene godt etterpå, rødbeter avgir mye farge!

  2. Vask rødbetene godt og del de opp i båter. Du trenger ikke å skrelle de. Legg rødbetene i en ildfast form eller på et stekebrett.

  3. Skrell hvitløkbåtene og legg de hele sammen med rødbetene.

  4. Hell over olje, solsikkefrø, salt, spisskummen og honning.

  5. Stek rødbetene ved 200 grader til de er myke, rundt 35-45 minutter.

  6. Ha rødbetene i en foodprosessor eller en bolle om du bruker stavmikser. Kjør til en fin mos.

  7. Server gjerne hummusen med friske urter og godt brød til.

Hvorfor er denne oppskriften del av vårt spiselige biomangfold? Norske grønnsaker i sesong.

Ingredienser

(4 porsjoner)

  • 3 store eller 4 små rødbeter
  • 2 ss gresskarkjerner
  • 2 hvitløksfedd
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts spisskummen
  • 6 ss olje
  • friske urter
Tilbake til toppen