Hopp til innhold


Rød bacalao

Bacalao er en klippfiskrett som har opphav i Portugal eller Spania. Retten er veldig populær og det finnes utallige oppskrifter på den.

1 t 30 min
Middels
4 porsjoner

Ingredienser

(4 porsjoner)

  • 500 g klippfisk (husk å vanne den ut!)
  • 500 g potet
  • 500 g løk
  • ½ rød chili
  • 2 hvitløksfedd
  • 1-2 bokser hakkede hermetiske tomater (3-400 g per boks)
  • 1,5 dl olje
  • 1 ss timian
  • sorte oliven for de som liker det
  • en rømmeklatt

Slik gjør du det

  1. Dagen før du skal lage bacalao: Legg klippfisken i en bolle med vann. Pass på at vannet dekker klippfisken, og bytt gjerne vann en gang før du skal lage retten.

  2. Rens klippfisken for skinn og bein og del den i skiver, rundt 2 cm tykke.

  3. Skjær poteter og løk i skiver på rundt 0,5 cm.

  4. Del chilien på langs, skrap ut frøene og kutt den i små biter.

  5. Skrell hvitløken og kutt den i små biter.

  6. Legg potet, løk, og fisk lagvis i en gryte, potet nederst, deretter løk og fisk på toppen.

  7. Hell over hermetiske tomater og olje. Start med en boks hermetiske tomater, hvis det ikke dekker godt så tilsett en til.

  8. Tilsett chili, hvitløk og timian i gryta.

  9. Kok opp, ha på lokk og la det koke på svak varme i rundt 1 time, til potetene er myke.

  10. Server bacalaoen med sorte oliven (for de som vil) og en rømmeklatt.

Hvorfor er denne oppskriften del av vårt spiselige biomangfold? Klippfisk, norske grønnsaker i sesong.

Husk å vanne ut klippfisken dagen før du lager bacalao, den er nemlig veldig salt!

Ingredienser

(4 porsjoner)

  • 500 g klippfisk (husk å vanne den ut!)
  • 500 g potet
  • 500 g løk
  • ½ rød chili
  • 2 hvitløksfedd
  • 1-2 bokser hakkede hermetiske tomater (3-400 g per boks)
  • 1,5 dl olje
  • 1 ss timian
  • sorte oliven for de som liker det
  • en rømmeklatt
Tilbake til toppen