Rød bacalao
Bacalao er en klippfiskrett som har opphav i Portugal eller Spania. Retten er veldig populær og det finnes utallige oppskrifter på den.
Ingredienser
(4 porsjoner)
- 500 g klippfisk (husk å vanne den ut!)
- 500 g potet
- 500 g løk
- ½ rød chili
- 2 hvitløksfedd
- 1-2 bokser hakkede hermetiske tomater (3-400 g per boks)
- 1,5 dl olje
- 1 ss timian
- sorte oliven for de som liker det
- en rømmeklatt
Slik gjør du det
-
Dagen før du skal lage bacalao: Legg klippfisken i en bolle med vann. Pass på at vannet dekker klippfisken, og bytt gjerne vann en gang før du skal lage retten.
-
Rens klippfisken for skinn og bein og del den i skiver, rundt 2 cm tykke.
-
Skjær poteter og løk i skiver på rundt 0,5 cm.
-
Del chilien på langs, skrap ut frøene og kutt den i små biter.
-
Skrell hvitløken og kutt den i små biter.
-
Legg potet, løk, og fisk lagvis i en gryte, potet nederst, deretter løk og fisk på toppen.
-
Hell over hermetiske tomater og olje. Start med en boks hermetiske tomater, hvis det ikke dekker godt så tilsett en til.
-
Tilsett chili, hvitløk og timian i gryta.
-
Kok opp, ha på lokk og la det koke på svak varme i rundt 1 time, til potetene er myke.
-
Server bacalaoen med sorte oliven (for de som vil) og en rømmeklatt.
Husk å vanne ut klippfisken dagen før du lager bacalao, den er nemlig veldig salt!