Reinkjøttsuppe
Denne suppa består av enkle, rene råvarer satt sammen til en smaksbombe.
Ingredienser
(6 porsjoner)
- 1 kg kokekjøtt/kjøtt med bein på av reinsdyr
- 2,5 liter vann (til det dekker kjøttet)
- 2 ss grov havsalt
- 400 g potet
- 150 g gulrot
- 100 g kålrot
- 50 g sellerirot
- 50 g purreløk
- 1 dl havregryn
- 1 dl ferske tyttebær
Kraft laget på bein fra reinsdyr er sunt og inneholder en rekke sunne næringsstoffer. Reinsdyr beiter på ville vekster i naturen som gjør kjøttet naturlig rikt på smak. Derfor trenger ikke denne suppa ekstra krydder.
Slik gjør du det
-
Er kjøttet frossent, tin kjøttet og skyll det i kaldt vann.
-
Ha kjøtt, vann og salt i en kasserolle og kok opp. Skru ned varmen, det skal småkoke. Skum av på toppen. Småkok kjøttet i 1-2 timer, til det begynner å bli mørt. Kjøttet er mørt når det løsner fra beina.
-
Mens kjøttet koker, skrell potet og kutt i biter (rundt 2x2cm store).
-
Skrell sellerirot, Gulrot og kålrot og kutt de i biter (rundt 1x1cm store).
-
Finhakk purreløk.
-
Mål opp havregryn.
-
Ha i potet, gulrot, kålrot, sellerirot og havregryn og kok videre ca 25 minutter, til poteten er myk.
-
Ha i purreløk de siste 5 minuttene av koketiden.
-
Server med noen ferske tyttebær i suppetallerken, og gjerne noe godt brød ved siden av.
Når du koker kraft eller suppe med bein, kan du fjerne skummet på toppen av gryta under koking. Da blir suppa eller kraften klar i fargen.