Hopp til innhold


Omeletten

Denne omeletten er inspirert av spansk potetomelett kalt tortilla de patatas. Den er god alene, men også sammen med grønnsaker eller på brødskiva.

Middels
4 porsjoner

Ingredienser

(4 porsjoner)

  • 5-6 poteter
  • 6 egg
  • 1 stor løk
  • 2 dl olje
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • urter etter smak

Slik gjør du det:

  1. Skjær potetene i tynne skiver.

  2. Skrell løken og del den i mindre biter.

  3. Skrell hvitløken og finhakk den, bruk eventuelt hvitløkpresser.

  4. Varm opp olje i en stekepanne. Stek potet og løk på middels varme til de er myke, rundt 30 minutter. På slutten av steketiden tilsetter du hvitløk. Potet og løk skal ikke få for mye farge og derfor ikke stekes på for høy varme. Rør med jevne mellomrom så det ikke brenner seg.

  5. Hell potet og løk over i en bolle, eventuelt et dørslag, og sil av noe av oljen. Ta vare på oljen da du skal bruke noe av det senere i oppskriften.

  6. Bland sammen egg, salt og pepper i en bolle.

  7. Ha et par spiseskjeer olje i en ildfast form og tilsett i potet og løk, og hell over eggeblandingen.

  8. Stek omeletten ved 200 grader i 20 minutter, til den er gjennomstekt.

  9. Ta omeletten ut av ovnen og avkjøl den litt.

  10. Dryss over friske urter og server sammen med salat, grønnsaker eller brød.

Hvorfor er denne oppskriften del av vårt spiselige biomangfold? Økologisk egg.

Visste du at hønseegg kan ha mange forskjellige farger, som er hvite, brune, gule, rødbrune og til og med turkise?

Ingredienser

(4 porsjoner)

  • 5-6 poteter
  • 6 egg
  • 1 stor løk
  • 2 dl olje
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • urter etter smak
Tilbake til toppen