Omeletten
Denne omeletten er inspirert av spansk potetomelett kalt tortilla de patatas. Den er god alene, men også sammen med grønnsaker eller på brødskiva.
Ingredienser
(4 porsjoner)
- 5-6 poteter
- 6 egg
- 1 stor løk
- 2 dl olje
- 1 hvitløksfedd
- 1 ts salt
- 0,5 ts pepper
- urter etter smak
Slik gjør du det:
-
Skjær potetene i tynne skiver.
-
Skrell løken og del den i mindre biter.
-
Skrell hvitløken og finhakk den, bruk eventuelt hvitløkpresser.
-
Varm opp olje i en stekepanne. Stek potet og løk på middels varme til de er myke, rundt 30 minutter. På slutten av steketiden tilsetter du hvitløk. Potet og løk skal ikke få for mye farge og derfor ikke stekes på for høy varme. Rør med jevne mellomrom så det ikke brenner seg.
-
Hell potet og løk over i en bolle, eventuelt et dørslag, og sil av noe av oljen. Ta vare på oljen da du skal bruke noe av det senere i oppskriften.
-
Bland sammen egg, salt og pepper i en bolle.
-
Ha et par spiseskjeer olje i en ildfast form og tilsett i potet og løk, og hell over eggeblandingen.
-
Stek omeletten ved 200 grader i 20 minutter, til den er gjennomstekt.
-
Ta omeletten ut av ovnen og avkjøl den litt.
-
Dryss over friske urter og server sammen med salat, grønnsaker eller brød.