Løksuppa
Visste du at løk er den tredje mest populære grønnsaken i verden? Løk er noe av det sunneste du kan spise og er skikkelig digg som suppe.
Ingredienser
(6 porsjoner)
- 8 store, gule løk
- 2 hvitløksfedd
- 100 g smør
- 2 ss olje
- 2 liter kjøtt-, kylling- eller grønnsakskraft
- 2 laurbærblad
- 2 ts hvitvinseddik
- salt og pepper
- et halvt tørt brød eller en baugett
- revet ost til topping
Slik gjør du det
-
Skrell løken og kutt den i tynne skiver.
-
Skrell hvitløken og finhakk den, bruk eventuelt hvitløkpresse.
-
Varm opp smør og olje i en gryte og stek løken på lav varme – den skal bli fin og lys brun i fargen. Jo lengre den får stå å brunes, dess bedre, gjerne 1 times tid. Rør innimellom og pass på at du ikke svir den!
-
Tilsette hvitløk når løken begynner å bli ferdig. Stek videre et par minutter.
-
Tilsett kraft og laurbærblad, og smak til med salt og pepper. La suppa koke i rundt 15 minutter.
-
Skjær brødet i skiver, rist det og legg det på et stekebrett med bakepapir. Dekk skivene med revet ost og sett midt i ovnen ved 200 grader. Stek til osten er gyllen, rundt 8 minutter.
-
Hell suppa i skåler og legg gjerne ostesmørbrødet på toppen av suppa før du serverer.