Hopp til innhold


Gresskarsuppe med høne

Høne er skikkelig god mat, som alt for ofte blir kastet istedenfor å bli spist. 

3 t
Middels
4 porsjoner

Ingredienser

(4 porsjoner)

  • ett stort, eventuelt to små hønselår. Du kan også bruke en hel høne og fryse kjøttet og kraften du ikke bruker. Har du ikke høne kan du bruke kylling.
  • 8 dl vann - eller nok vann til å dekke hønselårene
  • 1 gresskar (rundt 1 kg)
  • 2 løk
  • 4 hvitløksfedd
  • 2 cm ingefær
  • 3-4 ss olje
  • salt og pepper
  • sitron etter smak
  • 1-2 chili
  • 1 neve fersk koriander

Det tar litt tid å koke høne, har du dårlig tid kan du bruke kylling i suppa. Det er også mulig å koke hønsekraft dagen før du lager resten av suppa, kraften kan også fryses.

Slik gjør du det:

  1. Legg hønselårene i en gryte og dekk de med vann. Bruker du en hel høne deler du den i mindre biter før du dekker de med vann.

  2. Kok kjøttet til kjøttet løsner fra beinet, rundt 3 timer. Om du bruker kylling kan du koke den til kjøttet slipper beinet, rundt 20-30 minutter.

  3. Vask gresskaret, del det i to, ta ut frøene med en skje og skyll gresskaret.

  4. Del gresskaret opp i biter med skallet på og legg bitene i en ildfast form. Du kan også bruke en stekeplate med bakepapir på.

  5. Skrell løk, del de opp i biter og legg løken sammen med gresskaret.

  6. Skrell hvitløk og ingefæren og legg disse hele sammen med gresskaret.

  7. Hell over olje og stek gresskaret i ovnen ved 200 grader i 20-30 minutter, til gresskaret er mykt.

  8. Når kjøttet er ferdigkokt, ta det opp fra gryta. Husk å ta vare på vannet kjøttet har kokt i, det er kraften til suppa.

  9. La kjøttet avkjøle litt, plukk deretter alt kjøttet fra beina. Ta vare på kjøttet i en bolle.

  10. Ha de ovnsstekte grønnsakene over i gryta med vannet du kokte høna i. Kok opp og bruk stavmikser eller hurtigmikser og mos suppa til den er helt glatt.

  11. Tilsett hønsekjøttet, varm opp og smak til med salt, pepper og sitron

  12. Kutt opp chili og koriander, og sever suppa med chili og koriander, etter smak.

Hvorfor er denne oppskriften del av vårt spiselige biomangfold? Høne, norske grønnsaker i sesong.

Ingredienser

(4 porsjoner)

  • ett stort, eventuelt to små hønselår. Du kan også bruke en hel høne og fryse kjøttet og kraften du ikke bruker. Har du ikke høne kan du bruke kylling.
  • 8 dl vann - eller nok vann til å dekke hønselårene
  • 1 gresskar (rundt 1 kg)
  • 2 løk
  • 4 hvitløksfedd
  • 2 cm ingefær
  • 3-4 ss olje
  • salt og pepper
  • sitron etter smak
  • 1-2 chili
  • 1 neve fersk koriander
Tilbake til toppen