Gresskarsuppe med høne
Høne er skikkelig god mat, som alt for ofte blir kastet istedenfor å bli spist.
Ingredienser
(4 porsjoner)
- ett stort, eventuelt to små hønselår. Du kan også bruke en hel høne og fryse kjøttet og kraften du ikke bruker. Har du ikke høne kan du bruke kylling.
- 8 dl vann - eller nok vann til å dekke hønselårene
- 1 gresskar (rundt 1 kg)
- 2 løk
- 4 hvitløksfedd
- 2 cm ingefær
- 3-4 ss olje
- salt og pepper
- sitron etter smak
- 1-2 chili
- 1 neve fersk koriander
Det tar litt tid å koke høne, har du dårlig tid kan du bruke kylling i suppa. Det er også mulig å koke hønsekraft dagen før du lager resten av suppa, kraften kan også fryses.
Slik gjør du det:
-
Legg hønselårene i en gryte og dekk de med vann. Bruker du en hel høne deler du den i mindre biter før du dekker de med vann.
-
Kok kjøttet til kjøttet løsner fra beinet, rundt 3 timer. Om du bruker kylling kan du koke den til kjøttet slipper beinet, rundt 20-30 minutter.
-
Vask gresskaret, del det i to, ta ut frøene med en skje og skyll gresskaret.
-
Del gresskaret opp i biter med skallet på og legg bitene i en ildfast form. Du kan også bruke en stekeplate med bakepapir på.
-
Skrell løk, del de opp i biter og legg løken sammen med gresskaret.
-
Skrell hvitløk og ingefæren og legg disse hele sammen med gresskaret.
-
Hell over olje og stek gresskaret i ovnen ved 200 grader i 20-30 minutter, til gresskaret er mykt.
-
Når kjøttet er ferdigkokt, ta det opp fra gryta. Husk å ta vare på vannet kjøttet har kokt i, det er kraften til suppa.
-
La kjøttet avkjøle litt, plukk deretter alt kjøttet fra beina. Ta vare på kjøttet i en bolle.
-
Ha de ovnsstekte grønnsakene over i gryta med vannet du kokte høna i. Kok opp og bruk stavmikser eller hurtigmikser og mos suppa til den er helt glatt.
-
Tilsett hønsekjøttet, varm opp og smak til med salt, pepper og sitron
-
Kutt opp chili og koriander, og sever suppa med chili og koriander, etter smak.