Hopp til innhold


Granola

15 min
Lett
4 porsjoner

Ingredienser

(4 porsjoner)

  • 50 g nøtter, som valnøtter, hasselnøtter, mandler og cashew
  • 2 dl frø, som solsikkefrø, gresskarkjerner og linfrø
  • 50 g smør
  • 2 ss honning
  • 1 dl eplejuice
  • 1 ts kanel
  • 200 g havregryn
  • 1/4 ts salt
  • 2-4 ss tørket frukt, som rosiner, svisker kuttet i småbiter eller tørkede epleskiver

Fremgangsmåte

  1. Finhakk nøtter og frø i en food processor.

  2. Smelt smøret i en gryte.

  3. Bland alle ingrediensene sammen i en stor bakebolle.

  4. Ha alt sammen over på en stekeplate kledd med bakepapir.

  5. Steke i ovnen ved 160 grader i rundt 50 minutter. Etter 25 minutter tar du granolaen ut av ovnen og rører slik at granolaen blir stekt på alle sider. Stek videre i ytterligere 25 minutter, eller til granolaen begynner å bli gyllen.

Server gjerne granolaen sammen med smoothie.

Ingredienser

(4 porsjoner)

  • 50 g nøtter, som valnøtter, hasselnøtter, mandler og cashew
  • 2 dl frø, som solsikkefrø, gresskarkjerner og linfrø
  • 50 g smør
  • 2 ss honning
  • 1 dl eplejuice
  • 1 ts kanel
  • 200 g havregryn
  • 1/4 ts salt
  • 2-4 ss tørket frukt, som rosiner, svisker kuttet i småbiter eller tørkede epleskiver
Tilbake til toppen