Granola
Ingredienser
(4 porsjoner)
- 50 g nøtter, som valnøtter, hasselnøtter, mandler og cashew
- 2 dl frø, som solsikkefrø, gresskarkjerner og linfrø
- 50 g smør
- 2 ss honning
- 1 dl eplejuice
- 1 ts kanel
- 200 g havregryn
- 1/4 ts salt
- 2-4 ss tørket frukt, som rosiner, svisker kuttet i småbiter eller tørkede epleskiver
Fremgangsmåte
-
Finhakk nøtter og frø i en food processor.
-
Smelt smøret i en gryte.
-
Bland alle ingrediensene sammen i en stor bakebolle.
-
Ha alt sammen over på en stekeplate kledd med bakepapir.
-
Steke i ovnen ved 160 grader i rundt 50 minutter. Etter 25 minutter tar du granolaen ut av ovnen og rører slik at granolaen blir stekt på alle sider. Stek videre i ytterligere 25 minutter, eller til granolaen begynner å bli gyllen.
Server gjerne granolaen sammen med smoothie.