Hopp til innhold


Fløyelsgrøten

Fløyelsgrøt, også kalt smørgrøt, er en norsk tradisjonell grøt laget av mel, smør og melk. Kanskje en ny favoritt til aftensmaten?

15 min
Lett
4 porsjoner

Ingredienser

(4 porsjoner)

  • 1 liter helmelk
  • 2 dl mel (hvetemel, siktet speltmel, havremel eller annet mel)
  • 50 g smør
  • ¼ ts salt

Slik gjør du det:

  1. Smelt smøret i en kjele på middels varme.

  2. Rør inn melet i det smeltede smøret. Blandingen vil være ganske tykk.

  3. Hell i melken i en tynn stråle mens du rører, til du får en myk grøt.

  4. Ha i salt og la grøten småkoke i 5-10 minutter til den har tyknet.

  5. Server med smørøye, sukker og kanel eller friske bær.

Hvorfor er denne oppskriften del av vårt spiselige biomangfold? Urkorn.

Ingredienser

(4 porsjoner)

  • 1 liter helmelk
  • 2 dl mel (hvetemel, siktet speltmel, havremel eller annet mel)
  • 50 g smør
  • ¼ ts salt
Tilbake til toppen