Hopp til innhold


Byggrynsgrøten

Risengrynsgrøt er tradisjon hos mange. Bytter du ut risgrynene med byggryn, da får du en kortreist, sunn og skikkelig digg grøt!

1 t
Lett
4 porsjoner

Ingredienser

(4 porsjoner)

  • 2 dl byggryn (legges i kaldt vann dagen før)
  • 1 liter helmelk
  • ½ ts salt

Slik gjør du det:

  1. Dagen før du skal lage grøten legger du byggrynene i en kjele med kaldt vann. Bruk så mye vann at alle grynene dekkes.

  2. Den dagen du skal lage grøt begynner du med å helle av vannet grynene har ligget i.

  3. Ha halvparten av melken og salt i kjelen byggrynene ligger i og kok opp. La grøten småkoke med lokk på svak varme. Tilsett resten av melken litt og litt, etter hvert som den kokes inn i grøten.

  4. La grøten småkoke på svak til middels varme i rundt 60 minutter. Pass på å røre med jevne mellomrom så grøten ikke svir seg.

  5. Grøten er ferdig når grynene er myke, men fremdeles gir litt tyggemotstand. Vil du ha kornene mykere lar du grøten koke litt lengre.

  6. Server grøten med sukker, kanel og smør, eller med nøtter, friske bær og oppkuttet frukt.

Hvorfor er denne oppskriften del av vårt spiselige biomangfold? Urkorn.

Ingredienser

(4 porsjoner)

  • 2 dl byggryn (legges i kaldt vann dagen før)
  • 1 liter helmelk
  • ½ ts salt
Tilbake til toppen