Urbrød
Flate brød uten gjær har blitt laget over hele verden i tusenvis av år. Små brød det går raskt å lage, som smaker aller best når de er rykende ferske.
Ingredienser
(8 små brød porsjoner)
- 300 g siktet hvetemel
 - 150 g sammalt mel av spelt, emmer, rug eller bygg
 - 1 ts salt
 - 2 ½ dl romtemperert vann
 - 4 ss olje
 
Slik gjør du det:
- 
Bland mel og salt i en bakebolle og tilsett vann og olje. Bland godt sammen og elt deigen med hendende til den blir enkel å arbeide med. Tilsett eventuelt mer mel om deigen er veldig klissete.
 - 
Ha deigen på et bakebord med mel og del den i 8 like store deler.
 - 
Trill delene til kuler og kjevle disse ut til runde flate leiver, ca 1 cm tykke.
 - 
Legg brødene på bakepapir, pensle med olje og prikk med en gaffel.
 - 
Stekes ved 200 grader i ca. 15 til 20 minutter til de er gyllenbrune. Serveres rykende ferske til supper eller gryter.
 
