Rød bacalao
Bacalao er en klippfiskrett som har opphav fra både Portugal og Spania. Retten er veldig populær og det finnes utallige oppskrifter på den.
Ingredienser
(4 porsjoner porsjoner)
- 500 g klippfisk (husk å vanne den ut!)
 - 500 g potet
 - 500 g løk
 - ½ rød chili
 - 2 hvitløkfedd
 - 2 bokser (800 g) hakkede hermetiske tomater
 - 1½ dl olje
 - 1 ss timian
 - sorte oliven (kan sløyfes)
 - en rømmeklatt (kan sløyfes)
 
Slik gjør du det
- 
Dagen før: Legg klippfisken i en bolle med vann, pass på at vannet dekker fisken. Bytt vann 1 til 2 ganger i døgnet.
 - 
Den dagen du skal lage bacalao begynner du med å rense klippfisken for skinn og bein og dele den i skiver, ca. 2 cm tykke.
 - 
Skjær poteter og løk i skiver på rundt ½ cm.
 - 
Del chilien på langs, skrap ut frøene og kutt den i små biter.
 - 
Skrell hvitløk og kutt den i små biter, eller bruk hvitløkpresse.
 - 
Legg potet, løk, og fisk lagvis i en gryte, potet nederst, deretter løk og fisk på toppen.
 - 
Hell over hermetiske tomater og olje. Start med en boks hermetiske tomater, hvis det ikke dekker godt så tilsett en til.
 - 
Tilsett chili, hvitløk og timian i gryta.
 - 
Kok opp, ha på lokk og la det koke på svak varme i ca. 1 time, til potetene er myke.
 - 
Server gjerne bacalaoen med sorte oliven og en rømmeklatt.
 
