Grønnsakscurry
Denne grønnsakscurryen er perfekt for å bruke opp grønnsaker i kjøleskapet. Vi har brukt potet, blomkål og kål men du kan bruke det du har og lage din egen favoritt!
Ingredienser
(4 porsjoner porsjoner)
- 3 store poteter
- 2 løk
- 3 hvitløkfedd
- 2 ss fersk ingefær
- 1 blomkål
- ¼ kålhode
- 3 tomater (eller 1 dl ferdig hakket tomater på boks)
- 1 ts malt spisskummen
- 1 ts malt koriander
- 1 ts malt gurkemeie
- 2 ss olje
- 3 dl fløte
- 1 ss tomatpuré
- salt og pepper
- ferske urter og chili etter ønske
- server med havreris eller perlebygg (kan byttes ut med andre korn eller gryn)
Slik gjør du det:
-
Skrell potetene og skjær dem i små terninger.
-
Skrell løke og hvitløk og finhakk disse. Du kan også bruke en hvitløkpresse.
-
Skrell ingefær ved å skrape av skallet med kanten på en skje. Riv ingefæren på rivjern, mål opp 1 til 2 spiseskjeer og legg til side.
-
Del blomkålhodet i biter. Skylles godt.
-
Vask og finhakk tomatene, eller mål opp 1 dl ferdig hakket tomat.
-
Bland spisskummen, koriander og gurkemeie i en skål.
-
Varm olje i en stor gryte på litt over middels varme. Pass på at det ikke begynner å ryke – da har du brukt for høy temperatur.
-
Tilsett krydderet og stek et par minutter. Pass på at det ikke brenner seg. Ha deretter i løk, hvitløk og ingefær og la det steke videre et par minutter, til det er gyllent i fargen.
-
Tilsett tomater og tomatpuré, rør om og stek videre til tomatene mykner, et par minutter.
-
Tilsett blomkål, potet og fløte. Rør godt. Dekk til med lokk, skru ned til lav varme og la det småkoke i 45 minutter, eller til potet og blomkål er myke. Rør jevnlig så det ikke svir seg. Tilsett litt vann om gryta blir tørr.
-
Finkuttet kålen og tilsett den i gryta. La det koke videre på lav varme i 10 minutter til.
-
Smak til med salt og pepper.
-
Serveres med nykokte gryn og ferske urter - og kanskje litt finhakket chili, om du føler deg modig! Kan også serveres med urbrød og fruktchutney.