Hopp til innhold


Grønnsakscurry

Denne grønnsakscurryen er perfekt for å bruke opp grønnsaker i kjøleskapet. Vi har brukt potet, blomkål og kål men du kan bruke det du har og lage din egen favoritt!

1,5 timer
Middels
4 porsjoner

Ingredienser

(4 porsjoner porsjoner)

  • 3 store poteter
  • 2 løk
  • 3 hvitløkfedd
  • 2 ss fersk ingefær
  • 1 blomkål
  • ¼ kålhode
  • 3 tomater (eller 1 dl ferdig hakket tomater på boks)
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts malt gurkemeie
  • 2 ss olje
  • 3 dl fløte
  • 1 ss tomatpuré
  • salt og pepper
  • ferske urter og chili etter ønske
  • server med havreris eller perlebygg (kan byttes ut med andre korn eller gryn)

Slik gjør du det:

  1. Skrell potetene og skjær dem i små terninger.

  2. Skrell løke og hvitløk og finhakk disse. Du kan også bruke en hvitløkpresse.

  3. Skrell ingefær ved å skrape av skallet med kanten på en skje. Riv ingefæren på rivjern, mål opp 1 til 2 spiseskjeer og legg til side.

  4. Del blomkålhodet i biter. Skylles godt.

  5. Vask og finhakk tomatene, eller mål opp 1 dl ferdig hakket tomat.

  6. Bland spisskummen, koriander og gurkemeie i en skål.

  7. Varm olje i en stor gryte på litt over middels varme. Pass på at det ikke begynner å ryke – da har du brukt for høy temperatur.

  8. Tilsett krydderet og stek et par minutter. Pass på at det ikke brenner seg. Ha deretter i løk, hvitløk og ingefær og la det steke videre et par minutter, til det er gyllent i fargen.

  9. Tilsett tomater og tomatpuré, rør om og stek videre til tomatene mykner, et par minutter.

  10. Tilsett blomkål, potet og fløte. Rør godt. Dekk til med lokk, skru ned til lav varme og la det småkoke i 45 minutter, eller til potet og blomkål er myke. Rør jevnlig så det ikke svir seg. Tilsett litt vann om gryta blir tørr.

  11. Finkuttet kålen og tilsett den i gryta. La det koke videre på lav varme i 10 minutter til.

  12. Smak til med salt og pepper.

  13. Serveres med nykokte gryn og ferske urter - og kanskje litt finhakket chili, om du føler deg modig! Kan også serveres med urbrød og fruktchutney.

Tips
Vi har laget en curry med potet, blomkål og kål, men her kan du bruke de grønnsakene du liker best.

Blomkål kan byttes ut med:

  • 3 små beter
  • 1 brokkoli
  • ¼ gresskar (avhengig av hvor stort det er)
  • 4 gulrøtter
  • ½ kålrot
  • 4 små neper
  • 1 squash

Kål kan byttes ut med:

  • 150 g brekkbønner
  • 2 dl erter
  • en bunt grønnkål
  • en bunt mangold

 

Kål er supersunt! Visste du at du får mer C-vitamin fra hodekål enn fra appelsin?

Ingredienser

(4 porsjoner)

  • 3 store poteter
  • 2 løk
  • 3 hvitløkfedd
  • 2 ss fersk ingefær
  • 1 blomkål
  • ¼ kålhode
  • 3 tomater (eller 1 dl ferdig hakket tomater på boks)
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts malt gurkemeie
  • 2 ss olje
  • 3 dl fløte
  • 1 ss tomatpuré
  • salt og pepper
  • ferske urter og chili etter ønske
  • server med havreris eller perlebygg (kan byttes ut med andre korn eller gryn)
Tilbake til toppen