Gresskarsuppe med høne
Høne er skikkelig god mat, som dessverre ofte kastes. Se etter hel høne i frysedisken og kok kraft på den. Hønsekraft kan gjerne kokes dagen før, og den kan fryses.
Ingredienser
(4 porsjoner porsjoner)
- ett stort eller to små hønselår (bruk gjerne hel høne, del opp og frys kjøtt og kraft til senere)
- 8 dl vann (nok til å dekke lårene)
- 1 gresskar (ca. 1 kg)
- 2 løk
- 4 hvitløkfedd
- 1 ts revet ingefær
- 4 ss olje
- salt og pepper
- smak til med saft fra økologisk sitron
- 1 chili
- 1 neve fersk koriander
Det tar litt tid å koke høne, har du dårlig tid kan du bruke kylling i suppa. Det er også mulig å koke hønsekraft dagen før du lager resten av suppa, kraften kan også fryses.
Slik gjør du det:
-
Legg hønselårene i en gryte og dekk de med vann. Bruker du en hel høne deler du den i mindre biter før du dekker bitene med vann.
-
Kokes til kjøttet løsner fra beinet, ca. 3 timer.
-
Vask gresskaret, del det i to og ta ut frøene med en skje.
-
Del gresskaret i biter med skallet på, og legg bitene i en smurt, ildfast form, eller på en stekeplate med bakepapir.
-
Skrell løk, del den opp i biter og legg den sammen med gresskaret.
-
Skrell hvitløk og legg hele fedd sammen med gresskar og løk. Skrell og riv ingefæren og legg det sammen med gresskaret.
-
Hell over olje og stek i ovnen ved 200 grader i 20 til 30 minutter, til gresskaret er mykt.
-
Når hønsekjøttet er ferdigkokt, tar du det forsiktig opp fra gryta. La kokekraften bli igjen i gryta til senere.
-
La kjøttet avkjøles litt før du plukker alt kjøttet fra beina. Legg det i en bolle og sett til side.
-
Ha de ovnsstekte grønnsakene over i gryta med kraften. Kok opp og bruk stavmikser og kjør suppa til den er glatt.
-
Tilsett hønsekjøttet, kok opp og smak til med salt, pepper, sitronsaft, finhakket chili og krydderurter etter ønske.