Hopp til innhold

Landbrukets Økoløft

Rabarbraproduksjon i fjellandbruket

Er du bonde som kunne tenke deg å produsere rabarbra? Rørosmeieriet trenger flere leverandører! 

Det er spennende muligheter for grønnsaksproduksjon i fjellregionen. Rabarbra er en liten grønnsakskultur med stort potensial! Rørosmeieriet utvikler sin produksjon, og ønsker mer lokal råvare til sine rabarbra-yoghurter. Her har man mulighet til å få leveringsavtale og prøve ut en ny spennende produksjon. Kom på møtet 1. juni for å høre mer fra både rådgivningsapparat, andre bønder og Rørosmeieriet selv.  

 

(Se arrangement nederst på siden) påmelding alexandra@okologisknorge.no

 

Klikk her for program

 

 

Kl. 11.00: Registrering og lunsj

Kl. 12.00 Landbrukets Økoløft ønsker velkommen, ved Grim Jardar Aasgård, leder Hedmark Norsk Bonde og Småbrukarlag

Kl. 12.10 Grønnsaker, bær og potetproduksjon i regionen – historisk og muligheter fremover, ved Rune Granås, Norsk Landbruksrådgivning Innlandet

Kl. 12.30 Vi dyrker grønnsaker i de historiske kjøkkenhagene i Tolga sentrum,

ved 9. klasse Tolga Skole
Kl. 12.45 Rørosmeieriet trenger mer lokal økologisk rabarbra! ved Trond Lund,

Meieribestyrer, Rørosmeieriet

Kl. 13.00 Samarbeid om mottak av rabarbra for en bærekraftig logistikk fra jord til bord, ved Robert Holm, daglig leder Røros bryggeri og mineralvannfabrikk

PAUSE

Kl. 13.30 Hva skal til for å lykkes med økologisk rabarbraproduksjon, ved Kari Bysveen, Norsk Landbruksrådgivning Innlandet

Kl. 14.00 Min rabarbraproduksjon, ved Karianne Telneset, inspirasjonsbonde i Landbrukets Økoløft og bonde med melkeproduksjon, og rabarbra.

Kl. 14.20 Samarbeid og produktutvikling, ved Heidi Sandnes, daglig leder Rørosmat

Kl. 14.30 Potensiale for grønnsakdyrking i fjellandbruket? Ved Geir Lohn, Innlandet Bondelag

Kl. 14.40 Orientering om etablererkurs for nye bedrifter, ved Mali Hagen Røe, daglig leder Klosser Innovasjon Tynset

Kl. 14.50 Avslutning, ved Kjersti Ane Bredesen, Landbruks- og næringssjef i Tolga Kommune

 

Landbrukets Økoløft er et samarbeidsprosjekt mellom Norges Bondelag, Norsk Bonde- og Småbrukarlag, Norsk Landbruksrådgivning, Statsforvalteren, Debio, Debio Info og Økologisk Norge.  

Tilbake til toppen