Hopp til innhold

Økouka 2023

Nå går Økouka 2023 av stabelen!

Økouka er tilbake, og vi feirer mangfoldet innen norsk økologisk mat og landbruk i hele landet. Sjekk ut nye nettsider på www.økouka.no!

Gjennom formidling av råvarer, kunnskap og inspirasjon retter Økouka seg mot alle som ønsker å lære mer om bærekraftig matproduksjon. Økouka er en nasjonal begivenhet som samler forbrukere, bønder, matprodusenter, restauranter, og barn og unge for å feire økologisk mat og fremme en bærekraftig livsstil. I år går ØKOUKA av stabelen 22. september - 1 oktober.  

Økouka over hele landet

På ulike arrangementer landet over serveres smakfulle, retter, basert på næringsrike, økologiske råvarer- som samler mennesker med ulik bakgrunn og ulik historie rundt samme bord. Økouka bidrar til å vise frem små og store aktører innen økologisk matproduksjon, og til å formidle deres engasjement for dyrevelferd, jordhelse og bærekraft.

Økouka handler om å synliggjøre hvorfor økologisk mat er viktig, både for forbruker og bonde, men også for planeten.  

- Økologisk matproduksjon spiller på lag med økosystemet, og bidrar til et større mangfold av matvarer og biologisk mangfold gjennom bærekraftig ressursbruk. Økouka er en feiring av norsk økologisk mat og en pådriver for økologisk mat som spydspiss for fremtidens landbruk og matsystemer.  sier nasjonal prosjektleder Are Einari Björklund Skau.  

Under Økouka får du rabatt på medlemskap i Økologisk Norge, følg med for lavere pris!

Høydepunkter fra Økouka 2023

Du kan oppleve åpne gårder, matmarkeder, debatter, bokbad, høsttakkefester, matlagingskurs, pop-up verksteder for barn, markvandringer, fagseminarer, filmvisninger, soppkurs, hesteridning, foredrag, webinarer og mye mer.

Se hele programmet her

 

Nye nettsider

Økouka har også endelig fått nye og forbedrede nettsider med infosider, nyhetssider og kalender, både for Økouka som helhet og for hver enkelt, lokale Økouke.  På Økouka.no får du en oversikt over alle de forskjellige Økoukene og alle arrangementene de skal ha. 

Ved å trykke på «Hva skjer» øverst på midten av sida får du opp programmet for alle Økoukene i hele landet i fullskjerm. I feltene over programmet kan du velge hvilken Økouke du vil se program for, søke etter et arrangement og endre visningsform (agenda, «tile» eller kalender). 

 Trykker du på «Lokale Økouker» øverst til venstre på sidene får du opp en liste over alle Økoukene og trykker du på en av de kommer du til forsida deres. Der står det litt lokal informasjon om Økouka, og et utdrag over programmet under «Hva skjer». Du også kan også trykke på «Program» på den grønne linja over for å få opp programmet for den lokale Økouka, og på «Aktuelt» for å lese om siste nytt. 

Søk opp din lokale arrangør på Økouka.no

I år som ifjor sier vi: Takk for maten! 

Mer om Økouka:

Nettsider: www.økouka.no 

ØKOUKA ble startet opp i Nord-Trøndelag i 2011 under navnet Økoveka. I Oslo ble ØKOUKA for første gang arrangert i 2013. I 2014 kom Økouke til Buskerud og i 2015 kom Stavanger, Bergen, samt Møre og Romsdal med. I 2016 tilføres Agder, Telemark, samt Nord-Østerdal og Røros. I 2017 kom Nordland, og i 2018 fulgte Østfold, Sunnfjord, Tromsø og Vestfold etter. I 2020 var Aurland ny Økouke, mens i 2021 fikk vi Økouke i Troms og Finnmark og i Østerdalen.

ØKOUKA er et initiativ fra ni aktører og organisasjoner som arbeider med økologisk- og biodynamisk produksjon og forbruk, regionalt og nasjonalt, rettet mot bønder, privatforbrukere og storhusholdninger.

Disse organisasjonene står bak ØKOUKA: Økologisk Norge, Norges Bondelag, Norsk Bonde- og Småbrukarlag, Biodynamisk forening, Spire, Geitmyra Matkultursenter for Barn nasjonalt, Bondens Marked, Fremtiden i Våre Hender og Natur og Ungdom.

Å samle og engasjere flest mulig aktører er viktig. ØKOUKA arrangeres som et samarbeid som bidrar til å styrke og gjøre arbeidet slagkraftig.

Vårt felles mål er å øke kunnskap og oppmerksomhet om sunn, ren og økologisk mat hos forbrukere, kokker og andre i storhusholdning og dagligvaremarkedet.

Nasjonal styringsgruppe: Økologisk Norge, Biologisk-dynamisk Forening, Bondens marked, Geitmyra matkultursenter for barn, Norges Bondelag, Norsk Bonde- og Småbrukarlag, Fremtiden i våre hender, Spire og Natur og Ungdom.

Sponsor:  Coop Mega. Samarbeidspartnere: Coop Nordland, Cultura Bank, Godt Brød.

Prosjektet er støttet av Landbruksdirektoratet.

Kontaktinfo:

Are Einari Björklund Skau, Prosjektleder i Økouka. Telefon: (+47) 24 12 41 03, epost: are@okologisknorge.no

Sponsor: Coop Mega

Tilbake til toppen