
Godt grovfôr gir lønnsomhet
– Økologisk drift byr ikke på andre utfordringer enn konvensjonell. Vi må bare være litt mer i forkant og nytte de virkemidla vi har, mener #inspirasjonsbonde Ola Kaurstad i Vågå.
– Økologisk drift byr ikke på andre utfordringer enn konvensjonell. Vi må bare være litt mer i forkant og nytte de virkemidla vi har, mener #inspirasjonsbonde Ola Kaurstad i Vågå.
– Mange bønder kan ha noe å hente på mer allsidig vekstskifte, sier Thorbjørn Lund. Han har tatt inn raps og åkerbønner vekstskiftet på Bjørnstad gård i Rakkestad i Østfold.
– En markedshage kan være et startpunkt for husdyrbønder som vurderer omlegging. Prøv deg litt fram, bli kjent kundene og få grønnsaker inn i vekstskiftet, sier René Cortis i Vesterålen.
– Å tenke utenom normalen, gi rom for nye, kreative løsninger og så gjennomføre dem, det tiltaler meg, sier melkebonde Inger-Lise Ingdal. Hun driver Larsgården i Ingdalen, sør for Trondheimsfjorden.
– Jeg er opptatt av å ta vare på de lokale ressursene og å formidle til kundene hva matproduksjon er, sier Astrid Bjørnson fra Kryssgaarden i Larvik kommune i Vestfold.
– Naturen ordner det meste selv, vi skal igrunnen bare legge til rette, sier Per Arne Hoppestad i dette intervjuet. Han driver både økologisk og konvensjonell grønnsaksproduksjon i stor skala.