Hopp til innhold
Friluftsliv

Tygg litt på #Fjellmettreglene

Hvor ren fjellnaturen du går i skal fortsette å være, blir påvirket av dine valg. Møt Severin Suverens lillebror Børge Bærekraft. 

 

 

Har du tenkt over at fjell-landskapet fortsatt blir påvirket av hva du putter i handlekurven til daglig og av hva du spiser når du er i fjellet?

Både fjellnaturen slik vi kjenner den og kulturlandskapet vårt er formet av menneskers bruk til produksjon av mat, klær og energi gjennom århundrer. 

Velg mat for ren natur

Du kan påvirke fjellnaturen du ferdes i gjennom dine valg - både via stemmeseddelen eller gjennom hva slags mat du spiser. Men sammenhengene kan være komplekse, slik at det ikke er gitt hva som er de riktige valgene. 

Derfor har vi i Økologisk Norge har tatt initiativ til å lage #Fjellmettreglene. Vi vil formidle dem til den jevne fjellturist gjennom en serie med filmer og nettsiden fjellmettreglene.no

Lær av Børge Bærekraft

Slå følge med Severin Suverens lillebror Børge Bærekraft til fjells, og følg den splitter nye #Fjellmettregel nr 1 neste gang du drar til fjells eller setter deg til bords.

Flere filmer kommer utover i 2019. 

Bakgrunn

Fjellmettreglene er en del av vårt prosjekt "Økologisk mat innen kultur, friluftsliv og idrett" som støttes av Landbruksdirektoratet. 

Se her for mer om gode matvalg i fjellet for deg som driver turisthytte eller er ansvarlig for arrangementer i fjellet. 

Tilbake til toppen