Hopp til innhold

Bli med

Hva gjør Økologisk Norge?

Vi er landets største ideelle, åpne medlemsorganisasjon både for deg som dyrker og for deg som spiser økologisk. Sammen er vi sterkest. Bli med da vel!

Økologisk Norge jobber både praktisk og politisk for mer økologisk landbruk i Norge og mer økologisk mat å få kjøpt.

Vi har lokale lag av medlemmer over hele landet. Vil du være med?

Vi sørger for at stadig flere barn får oppleve og lære i en skolehage og for at ungdom får erfaring med hvordan biologisk mangfold henger sammen med sunne og gode økologiske råvarer – hvor de kommer fra, hvordan de blir dyrket og hvordan de kan brukes i matlagingen.

Vi jobber systematisk for at stadig flere kan starte og drive andelslandbruk, der du som ikke eier jord, kan kjøpe deg en andel i årets produksjon og delta i planlegging, dyrking og høsting. Som andelseier deler du både gevinst og risiko med bonden.

Vi jobber gjennom flere av våre lokale lag og prosjekter for at flest mulig skal få kunnskap om økologi og biologisk mangfold og at flere bønder skal kunne drive økologisk , ta best mulig vare på jorda og slippe å bruke de giftige sprøytemidlene.

Vi viser deg vei til de beste og mest bærekraftige råvarene, og vi viser deg også hvilke varer det er best å unngå, ved at vi publiserer informasjon om hva Mattilsynet finner av sprøytegift i mat.

Og ikke minst: Vi gir ut landets største, beste og eneste hel-økologiske livsstilsmagasin, Ren Mat, som alle medlemmer får rett i postkassa hele fire ganger i året. Dette lekre magasinet har en uavhengig redaksjon, er medlem i Fagpressen og er hedret med priser mange ganger, faktisk allerede for den aller første forsiden, den med det blå eplet.
Både i papirformatet og på magasinets egen nettside, får du både tankevekkende dybdelesing, gode økotips og spennende, råvarebaserte oppskrifter.

Hvert år arrangerer våre medlemmer over hele landet Økouka i uke 39 i slutten av september. Den uka – og gjerne enda lenger - deler vi glede og kunnskap om økologi og mat. Du kan besøke lokale bønder og delta på kurs eller høre gode foredrag og smake god, økologisk mat. Du møter våre medlemmer og får høre mer om hva vi står for og hvordan du kan være med og bidra til vårt mål: Et mer økologisk Norge.

Vil du støtte arbeidet vårt enten som medlem, fast giver, eller gjennom å gi en gave. Da bidrar du til en bedre måte å produsere og spise mat på, til glede for mennesker, dyr, klima og natur.⁠

Den premierte forsiden på Ren Mat nr 1
Den premierte forsiden på Ren Mat nr 1

Vår visjon

Økologisk Norge arbeider for et samfunn der naturens kretsløp, balanse og tålegrenser danner utgangspunkt for all landbruks- og matproduksjon.

Menneskers og dyrs behov for god helse, ernæring og livskvalitet utgjør selvfølgelige forutsetninger for produksjonen, og en rettferdig global fordeling av ressursene er rettesnor. 


Omsorgen for framtidige generasjoner er en naturlig del av den økologiske helhetstenkingen som styrer samfunnsutviklingen.

Tilbake til toppen