Vedtaket som ble fattet i Stortinget lød som følger: Stortinget ber regjeringa leggje til grunn følgjande målsetting om produksjon av økologisk mat: Eit produksjonsmål der 10 pst. av det totale jordbruksarealet skal vere økologisk innan 2032, kombinert med verkemiddel som stimulerer til auka omsetnad av og etterspurnad etter økologisk mat i marknaden.
Diskusjonene rundt dette er allerede igang. På seminar om økologisk jordbruksproduksjon og utviklingen i markedet for økologiske jordbruksvarer, som Landbruksdirektoratet og Statistisk sentralbyrå arrangerte 27. mars, deltok vår fungerende daglige leder Kari Marte Sjøvik, sammen med flere andre bransjeaktører.
Kari Marte om skjult etterspørsel og mangel på økologiske produkter i butikken:
Kari Marte om skillet mellom økologisk og konvensjonell produksjon:
På programmet sto:
- Utviklingen i produksjonsgrunnlaget (areal og husdyr), ved Reidar Steffenstorpet, Statistisk sentralbyrå
- Produksjon og omsetning av økologisk mat i Norge og internasjonalt, ved Mikael Meland Leksen, Landbruksdirektoratet
- Hvordan nå målet om 10 prosent økologisk areal innen 2032? Innledning ved Mikael Meland Leksen og påfølgende samtale med:
- Kari Marte Sjøvik, fungerende daglig leder i Økologisk Norge
- Kjersti Berge, fagkoordinator for økologisk i NLR
- Morten Nymoen, fagansvarlig for økologisk i Stiftelsen Norsk Mat
Rapporter og tallgrunnlag
Seminaret var basert på rapportene: