Hopp til innhold

Andelslandbruk

Bli med i et andelslandbruk i dag

Frøene er kjøpt inn og bøndene er i full gang med å planlegge årets avling. Nå er tiden for å bli andelshaver.

Nå er det høysesong for å bli medlem i et andelslandbruk. Som andelshaver kan du få ferske grønnsaker, nærhet til naturen og en økt forståelse for matproduksjon. Til sammen er det 92 andelslandbruk i Norge, kanskje har du et i nærheten av deg?

Hvor melder du deg inn?

andelslandbruk.no finner du ditt nærmeste andelslandbruk. Nettsiden har et søkbart kart med oversikt over alle andelslandbruk, samt info og kontaktinfo. Ta kontakt med andelslandbruket som kan passe deg får å høre om de har ledige andeler.

Å være andelshaver gir deg tilgang til ferske grønnsaker, ofte et mangfoldig utvalg av sorter.

Hva er andelslandbruk?

Andelslandbruk modellen er tuftet på samarbeid mellom forbrukere og de som produserer mat- og andre landbruksprodukter. Forbrukerne forhåndsbetaler en andel av gårdens produksjon, som oftest for ett år av gangen. Slik blir ansvar, risiko og avling delt mellom partene. Forbrukerne er dermed med på å dele årsvariasjonene i avlingene, og er også med på å bestemme hva som skal dyrkes.

Her kan du lese mer om hva andelslandbruk er.

Hvorfor bli andelshaver?

Å være andelshaver gir deg tilgang til ferske grønnsaker, ofte et mangfoldig utvalg av sorter. Flere andelslandbruk har også honning, kjøtt-, meieri- og andre landbruksprodukter som del av andelene. Det kan gir en rekke fordeler for deg og dine, og også for miljø, klima og lokalsamfunnet ditt. Vi trenger ikke å kunne noe om matproduksjon fra før av for å bli med. Alle er velkomne som andelshavere, så lenge vi overholder reglene for andelslandbruket.

Her finner du 10 grunner til å bli andelshaver

Finn ditt nærmeste andelslandbruk på andelslandbruk.no og bli med du også.

Økologisk Norge, gjennom prosjektet Andelslandbruk, jobber aktivt med veiledning, informasjonsarbeid, koordinering og nettverksbygging for andelslandbruksbevegelsen i Norge. Les mer om prosjektet.

Tilbake til toppen