Hopp til innhold


Smoothie

Lag en deilig smoothie av rips, solbær, stikkelsbær eller andre bær som trives i vårt klima. Topp gjerne smoothien med granola laget av nøtter, frø og korn.

15 minutter
Enkel
4 porsjoner

Ingredienser

(4 porsjoner porsjoner)

  • 250 g bær (se forslag til bær)
  • 1 økologisk banan
  • 2 dl syrnet melk, som tjukkmelk, kulturmelk, kefir eller yoghurt naturell
  • 1 dl eplejuice eller eplemost

Slik gjør du det:

  1. Vask bærene godt og fjern eventuelle stilker og blader.

  2. Skrell bananen.

  3. Kjør alle ingrediensene til en jevn og glatt smoothie. Bruk en blender, eller en stavmikser og en stor bolle. Er smoothien for tykk tilsetter du mer melk eller juice.

  4. Server i glass eller i skåler, gjerne med hjemmelaget granola.

Server gjerne smoothien sammen med granola.

Forslag til bær

  • bringebær
  • jordbær
  • rips
  • solbær
  • stikkelsbær
  • blåbær
  • multer

Hvorfor er bær og syrnet melk en del av vårt spiselige biomangfold

Visste du at folk før i tiden spiste bær for å forebygge skjørbuk? Selv lenge før man forsto hva vitamin C var, visste man at matvarer som bær kunne hindre symptomer på sykdommen. Denne kunnskapen ble brukt i generasjoner, basert på erfaring heller enn vitenskap, frem til vitamin C ble oppdaget på 1900-tallet.

Foto: Nadin Martinuzzi
Foto: Nadin Martinuzzi

Ingredienser

(4 porsjoner)

  • 250 g bær (se forslag til bær)
  • 1 økologisk banan
  • 2 dl syrnet melk, som tjukkmelk, kulturmelk, kefir eller yoghurt naturell
  • 1 dl eplejuice eller eplemost
Tilbake til toppen