Kraft
Å lage hjemmelaget kraft kan ta litt tid men er supergodt og næringsrikt. Her får du oppskrift på grønnsakkraft, se tips for hvordan du lager kraft på bein.
Ingredienser
(4 porsjoner porsjoner)
- 2 gulrøtter
- 2 løk
- 1 purre
- ¼ sellerirot
- urter etter ønske
- 3 liter vann
Slik gjør du det:
-
Skyll og grønnsakene (de trenger ikke skrelles) og del dem i biter.
-
Legg grønnsakene i en kjele sammen med urtene.
-
Dekk med 3 liter vann og la trekke under lokk på svak varme i 2 til 3 timer
-
Fjern skummet som legger seg på toppen og sil av, slik at du får en klar suppe.
-
Ønsker du en kraftigere smak kan du fortsette å koke kraften uten grønnsakene, til du er fornøyd med smaken.
-
Kraften kan brukes som utgangspunkt for supper og sauser og den kan fryses.