Hopp til innhold


Kraft

Å lage hjemmelaget kraft kan ta litt tid men er supergodt og næringsrikt. Her får du oppskrift på grønnsakkraft, se tips for hvordan du lager kraft på bein.

2-3 timer
Enkel
4 porsjoner

Ingredienser

(4 porsjoner porsjoner)

  • 2 gulrøtter
  • 2 løk
  • 1 purre
  • ¼ sellerirot
  • urter etter ønske
  • 3 liter vann

Slik gjør du det:

  1. Skyll og grønnsakene (de trenger ikke skrelles) og del dem i biter.

  2. Legg grønnsakene i en kjele sammen med urtene.

  3. Dekk med 3 liter vann og la trekke under lokk på svak varme i 2 til 3 timer

  4. Fjern skummet som legger seg på toppen og sil av, slik at du får en klar suppe.

  5. Ønsker du en kraftigere smak kan du fortsette å koke kraften uten grønnsakene, til du er fornøyd med smaken.

  6. Kraften kan brukes som utgangspunkt for supper og sauser og den kan fryses.

Tips: Skal du lage kyllingkraft eller oksekraft bruker du oppskriften over, men legger i et kyllingskrog eller kraftbein sammen med grønnsakene i gryta. Vask beina godt i kaldt vann før du har de i gryta.  

Ingredienser

(4 porsjoner)

  • 2 gulrøtter
  • 2 løk
  • 1 purre
  • ¼ sellerirot
  • urter etter ønske
  • 3 liter vann
Tilbake til toppen