Rødbetehummus
Supergod og næringsrik hummus med nydelig farge! Prøv den på brødskiva, bruk den som dipp eller server den som tilbehør til middag.
Ingredienser
(4 porsjoner porsjoner)
- 3 store eller 4 små rødbeter
- 2 ss solsikkefrø (eller gresskarkjerner)
- 2 hvitløkfedd
- ½ ts salt
- ½ ts spisskummen
- 6 ss olje
- ferske urter
Slik gjør du det:
-
Husk forkle, og vask hendene godt etterpå, rødbeter avgir mye farge!
-
Vask rødbetene godt og del dem opp i båter. Du trenger ikke å skrelle dem. Legg rødbetene i en ildfast form eller på et stekebrett.
-
Skrell hvitløkbåtene og legg dem hele sammen med rødbetene.
-
Hell over olje, solsikkefrø, salt og spisskummen.
-
Stek rødbetene ved 200 grader til de er myke, ca. 35 til 45 minutter.
-
Ha rødbetene i en foodprosessor eller en bolle om du bruker stavmikser. Kjør til en fin mos.
-
Server gjerne hummusen med friske urter og godt brød til.