Hopp til innhold


Rødbetehummus

Supergod og næringsrik hummus med nydelig farge! Prøv den på brødskiva, bruk den som dipp eller server den som tilbehør til middag.

60 minutter
Middels
4 porsjoner

Ingredienser

(4 porsjoner porsjoner)

  • 3 store eller 4 små rødbeter
  • 2 ss gresskarkjerner
  • 2 hvitløksfedd
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts spisskummen
  • 6 ss olje
  • friske urter

Slik gjør du det:

  1. Husk forkle, og vask hendene godt etterpå, rødbeter avgir mye farge!

  2. Vask rødbetene godt og del de opp i båter. Du trenger ikke å skrelle de. Legg rødbetene i en ildfast form eller på et stekebrett.

  3. Skrell hvitløkbåtene og legg de hele sammen med rødbetene.

  4. Hell over olje, solsikkefrø, salt, spisskummen og honning.

  5. Stek rødbetene ved 200 grader til de er myke, rundt 35-45 minutter.

  6. Ha rødbetene i en foodprosessor eller en bolle om du bruker stavmikser. Kjør til en fin mos.

  7. Server gjerne hummusen med friske urter og godt brød til.

Hvorfor er grønnsaker, som rødbeter, en del av vårt spiselige biomangfold? 

Visste du at før i tiden dyrket man beter først og fremst fordi man spiste bladene, ikke selve grønnsaken? Rødbete og andre beter stammer fra en vill strandbete, og forskere tror at vi har dyrket beter i 4000 år. De første betene var lange og tynne, mer som gulrøtter, og ikke så søte som de vi spiser i dag. Beter ble lenge brukt som medisin og fargestoff. Vi vet ikke helt når beten kom til Norge, men forskere tror den kom til Norden en gang på 1600-tallet.

Ingredienser

(4 porsjoner)

  • 3 store eller 4 små rødbeter
  • 2 ss gresskarkjerner
  • 2 hvitløksfedd
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts spisskummen
  • 6 ss olje
  • friske urter
Tilbake til toppen