Hopp til innhold


Rødbetehummus

Supergod og næringsrik hummus med nydelig farge! Prøv den på brødskiva, bruk den som dipp eller server den som tilbehør til middag.

1 time og 15 minutter
Middels
4 porsjoner

Ingredienser

(4 porsjoner porsjoner)

  • 3 store eller 4 små rødbeter
  • 2 ss solsikkefrø (eller gresskarkjerner)
  • 2 hvitløkfedd
  • ½ ts salt
  • ½ ts spisskummen
  • 6 ss olje
  • ferske urter

Slik gjør du det:

  1. Husk forkle, og vask hendene godt etterpå, rødbeter avgir mye farge!

  2. Vask rødbetene godt og del dem opp i båter. Du trenger ikke å skrelle dem. Legg rødbetene i en ildfast form eller på et stekebrett.

  3. Skrell hvitløkbåtene og legg dem hele sammen med rødbetene.

  4. Hell over olje, solsikkefrø, salt og spisskummen.

  5. Stek rødbetene ved 200 grader til de er myke, ca. 35 til 45 minutter.

  6. Ha rødbetene i en foodprosessor eller en bolle om du bruker stavmikser. Kjør til en fin mos.

  7. Server gjerne hummusen med friske urter og godt brød til.

Hvorfor er grønnsaker, som rødbeter, en del av vårt spiselige biomangfold? 

Visste du at før i tiden dyrket man beter først og fremst fordi man spiste bladene, ikke selve grønnsaken? Rødbete og andre beter stammer fra en vill strandbete, og forskere tror at vi har dyrket beter i 4000 år. De første betene var lange og tynne, mer som gulrøtter, og ikke så søte som de vi spiser i dag. Beter ble lenge brukt som medisin og fargestoff. Vi vet ikke helt når beten kom til Norge, men forskere tror den kom til Norden en gang på 1600-tallet.

Ingredienser

(4 porsjoner)

  • 3 store eller 4 små rødbeter
  • 2 ss solsikkefrø (eller gresskarkjerner)
  • 2 hvitløkfedd
  • ½ ts salt
  • ½ ts spisskummen
  • 6 ss olje
  • ferske urter
Tilbake til toppen