Hopp til innhold


Ristet smør

Visste du at du kan riste ditt eget smør på syltetøyglass? 

30 minutter
Enkel
Ett glass smør

Ingredienser

(Ett glass smør porsjoner)

  • 3 dl fløte, eller 300 g seterrømme for en syrligere smak
  • ¼ ts salt
  • et syltetøyglass med lokk

Slik gjør du det:

  1. Fyll et syltetøyglass halvfullt med fløte eller rømme.

  2. Rist alt du kan på glasset! Del gjerne på ristingen med flere om du blir sliten.

  3. Når du ser at smøret begynner å klumpe seg og skilles fra væsken, er smøret ferdig.

  4. Hell av væsken (kjernemelken) og smak til med salt og eventuelt andre krydre.

Tips! Kjernemelka, altså den væsken som blir igjen etter at smøret er skilt fra fløten, er sunt og næringsrikt og kan drikkes eller brukes i bakverk.

Visste du at smør var blant de mest verdifulle matvarene vi hadde før i tiden? Smør inneholdt mye fett og var en viktig kilde til næring. Det kunne også lagres mye lengre enn fersk melk.

Ingredienser

(Ett glass smør)

  • 3 dl fløte, eller 300 g seterrømme for en syrligere smak
  • ¼ ts salt
  • et syltetøyglass med lokk
Tilbake til toppen