Omelett med potet
Denne omeletten er inspirert av spansk potetomelett kalt tortilla de patatas. Den er god alene, men også sammen med grønnsaker eller på brødskiva.
Ingredienser
(4 porsjoner porsjoner)
- 6 poteter
- 1 stor løk
- 1 hvitløkfedd
- ca. 1 dl olje
- 6 økologiske egg
- 1 ts salt
- ½ ts pepper
- urter etter ønske
Slik gjør du det:
-
Skjær potetene i tynne skiver.
-
Skrell løken og del den i skiver.
-
Skrell hvitløken og finhakk den, du kan også bruke en hvitløkpresse.
-
Varm opp olje i en stekepanne. Stek potet og løk på lav til middels varme til de er myke, ca. 30 minutter. Rør med jevne mellomrom så det ikke brenner seg. Tilsett hvitløk på slutten av steketiden.
-
Sil av oljen, og bruk litt av den til å smøre en stor, ildfast form. Hell over grønnsakene.
- Bland sammen egg, salt og pepper i en bolle. Hell eggene over grønnsakene i formen.
-
Stekes ved 200 grader i 20 minutter, til omeletten har fått en fin, gyllen farge på toppen og er gjennomstekt.
-
Ta omeletten ut av ovnen og la den avkjøle. Dryss over ferske urter og server med salat, grønnsaker eller brød.