Hopp til innhold


Frukt- og bærkake

Nydelig formkake med syrnet melk og frukt eller bær etter eget ønske.

1 time og 15 minutter
Middels
1 kake

Ingredienser

(1 kake porsjoner)

  • 200 g mykt smør
  • 225 g sukker, gjerne rørsukker
  • 3 økologiske egg
  • 2½ dl syrnet melk, som kulturmelk, tjukkmelk eller kefir
  • 250 g hvetemel
  • 2 ts natron
  • frukt eller bær (som 1 eple, 1 pære, 3 plommer, eller en stor neve moreller, blåbær, bringebær eller jordbær, eller en blanding av disse)
  • 1 ss sukker og 1 ts kanel til strø på toppen

Slik gjør du det:

  1. Ta smøret ut av kjøleskapet i god tid før du skal bake med det. Ha smør og sukker i en bakebolle eller kjøkkenmaskin og visp til det blir lyst og luftig. Bruk en slikkepott til å skrape ned deigen hvis den setter seg fast på kantene i bakebollen, før du visper videre.

  2. Rør inn ett og ett egg i røra. Rør inn syrnet melk.

  3. Bland sammen mel og natron i en bolle og rør det inn i kakedeigen.

  4. Hell deigen over i en brødform dekket med bakepapir. Du kan også bruke en kakeform (18 til 20 cm.). Har du ikke bakepapir må du smøre formen godt med smør.

  5. Skrell frukten og del den i biter eller vask og rens bærene. Dytt bær eller frukt ned i kakedeigen.

  6. Strø sukker og kanel på toppen av kaken.

  7. Stek kaken i ovnen ved 180 grader i ca. 40 minutter, til den er gjennomstekt (se tips). Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøle 15 minutter før du tar den ut av formen.

Tips! Hvordan vet du at kaken er ferdigstekt? Stikk en gaffel, kniv, kakepinne, strikkepinne eller noe annet skarpt og tynt inn i kaken. Om pinnen kommer opp tørr og uten kakedeig på seg er kaka ferdig. Kommer pinnen opp med kakedeig må den steke litt lenger. Sett den på noen minutter til og sjekk igjen.

Ingredienser

(1 kake)

  • 200 g mykt smør
  • 225 g sukker, gjerne rørsukker
  • 3 økologiske egg
  • 2½ dl syrnet melk, som kulturmelk, tjukkmelk eller kefir
  • 250 g hvetemel
  • 2 ts natron
  • frukt eller bær (som 1 eple, 1 pære, 3 plommer, eller en stor neve moreller, blåbær, bringebær eller jordbær, eller en blanding av disse)
  • 1 ss sukker og 1 ts kanel til strø på toppen
Tilbake til toppen