Ertehummus
Lag grønn hummus av erter! Godt til snacks, som tilbehør til middag eller på brødskiva.
Ingredienser
(4 porsjoner porsjoner)
- 1 pakke frosne erter (ca. 300 g)
- 1 ts salt
- 1 hvitløkfedd
- 1 ts spisskummen
- 3 ss olje
- 2 ss saft av økologisk sitron
- ferske urter
Slik gjør du det:
-
Fyll en gryte halvfull med vann og kok opp vannet. Tilsett frosne erter og salt.
-
La ertene koke et par minutter til de er myke. Hell av det kokende vannet og avkjøl ertene i kaldt vann, da beholder de den fine grønnfarge.
-
Ha ertene i en foodprosessor, eller en bolle om du bruker stavmikser. Tilsett hvitløk, spisskummen og olje og kjør til en fin mos. Smak til med sitron.
-
Server gjerne hummusen med ferske urter og godt brød til.