Eplemos
Få ting slår norske epler på høsten. Eplemos er en super måte å lagre epler på, den kan fryses og brukes på brødskiva, pannekaka eller som dessert.
Ingredienser
(4 porsjoner porsjoner)
- 1 kg epler
- ½ dl vann
- 1 dl sukker
Slik gjør du det:
-
Skrell eplene, fjern kjernehusene og del eplene i biter.
-
Ha eplebiter, vann og sukker i en gryte og kok eplene på middels varme til de er myke og begynner å bli til mos.
-
Avkjøl eplene. Du kan mose de litt ekstra med en gaffel eller en potetstapper.
-
Server eplemosen på brødskiva, på pannekakene, som topping på granola eller grøt, eller som dessert med litt fløte på.
Tips: Lager du eplemos med økologiske epler eller epler fra hagen, kan du ta vare på epleskall og kjernehus og lage eple-te av det. Kok opp ca. 2 dl vann per eple i en gryte, og ha epleskall og kjernehus i gryta. Ha i et dryss kanel om du vil ha litt kanelsmak på teen. Kok videre i 10 minutter middels varme. Sil av vannet. Tilsett eventuelt en ts honning.