Hopp til innhold


Eplemos

Få ting slår norske epler på høsten. Eplemos er en super måte å lagre epler på, den kan fryses og brukes på brødskiva, pannekaka eller som dessert.

30 minutter
Enkel
4 porsjoner

Ingredienser

(4 porsjoner porsjoner)

  • 1 kg epler
  • ½ dl vann
  • 1 dl sukker

Slik gjør du det:

  1. Skrell eplene, fjern kjernehusene og del eplene i biter.

  2. Ha eplebiter, vann og sukker i en gryte og kok eplene på middels varme til de er myke og begynner å bli til mos.

  3. Avkjøl eplene. Du kan mose de litt ekstra med en gaffel eller en potetstapper. 

  4. Server eplemosen på brødskiva, på pannekakene, som topping på granola eller grøt, eller som dessert med litt fløte på.

Tips: Lager du eplemos med økologiske epler eller epler fra hagen, kan du ta vare på epleskall og kjernehus og lage eple-te av det. Kok opp ca. 2 dl vann per eple i en gryte, og ha epleskall og kjernehus i gryta. Ha i et dryss kanel om du vil ha litt kanelsmak på teen. Kok videre i 10 minutter middels varme. Sil av vannet. Tilsett eventuelt en ts honning.

Hvorfor er epler en del av vårt spiselige biomangfold

Visste du at det finnes over 400 ulike typer epler i Norge?

 

Ingredienser

(4 porsjoner)

  • 1 kg epler
  • ½ dl vann
  • 1 dl sukker
Tilbake til toppen