Hopp til innhold


Dipp

Digg dipp laget av syrnet melk. Velg dine favoritt-grønnsaker og lag en snack som er både sunn og god. 

20 minutter
Enkel
4 porsjoner

Ingredienser

(4 porsjoner porsjoner)

  • 3 dl rømme
  • 1½ dl sur melk, som kulturmelk, tjukkmelk eller kefir
  • 1 hvitløkfedd
  • salt og pepper
  • ca. 4ss ferske urter (se forslag)
  • grønnsaker til dipp (se forslag)

 

Slik gjør du det:

  1. Bland sammen rømme og syrnet melk i en skål.

  2. Finhakk hvitløk eller bruk hvitløkpresse og bland inn hvitløk i dippen.

  3. Smak til med salt, pepper og ferske urter.

  4. Vask, skrell og kutt grønnsakene i staver.

  5. Dypp grønnsakene i dippen og nyt!

Forslag til grønnsaker, urter og krydder:
Grønnsaker: Kålrot, gulrot, nepe, agurk, paprika
Urter: Basilikum, oregano, timian, koriander, dill, spisskummen, paprikapulver, chili
Ovnsbakt hvitløk er godt og gir en helt annen smak enn fersk hvitløk. Ovnsbak hvitløken hel, med skall. Ikke del den opp i båter, men skjær av toppen slik at feddene synes, og legg hele hvitløken på et stykke aluminiumsfolie. Dryss over litt olje, pakk den inn i aluminiumsfolien og stek den ved 200 grader i rundt 45 minutter. Når den er ferdig er hvitløksfeddene myke og enkle å presse ut. Smak til dippen med hvitløk, ovnsbakt hvitløk er mindre sterk enn fersk så du kan bruke mer.

Ingredienser

(4 porsjoner)

  • 3 dl rømme
  • 1½ dl sur melk, som kulturmelk, tjukkmelk eller kefir
  • 1 hvitløkfedd
  • salt og pepper
  • ca. 4ss ferske urter (se forslag)
  • grønnsaker til dipp (se forslag)
Tilbake til toppen