Dipp
Digg dipp laget av syrnet melk. Velg dine favoritt-grønnsaker og lag en snack som er både sunn og god.
Ingredienser
(4 porsjoner porsjoner)
- 3 dl rømme
- 1½ dl sur melk, som kulturmelk, tjukkmelk eller kefir
- 1 hvitløkfedd
- salt og pepper
- ca. 4ss ferske urter (se forslag)
- grønnsaker til dipp (se forslag)
Slik gjør du det:
-
Bland sammen rømme og syrnet melk i en skål.
-
Finhakk hvitløk eller bruk hvitløkpresse og bland inn hvitløk i dippen.
-
Smak til med salt, pepper og ferske urter.
-
Vask, skrell og kutt grønnsakene i staver.
-
Dypp grønnsakene i dippen og nyt!
Forslag til grønnsaker, urter og krydder:
Grønnsaker: Kålrot, gulrot, nepe, agurk, paprika
Urter: Basilikum, oregano, timian, koriander, dill, spisskummen, paprikapulver, chili
Grønnsaker: Kålrot, gulrot, nepe, agurk, paprika
Urter: Basilikum, oregano, timian, koriander, dill, spisskummen, paprikapulver, chili
Ovnsbakt hvitløk er godt og gir en helt annen smak enn fersk hvitløk. Ovnsbak hvitløken hel, med skall. Ikke del den opp i båter, men skjær av toppen slik at feddene synes, og legg hele hvitløken på et stykke aluminiumsfolie. Dryss over litt olje, pakk den inn i aluminiumsfolien og stek den ved 200 grader i rundt 45 minutter. Når den er ferdig er hvitløksfeddene myke og enkle å presse ut. Smak til dippen med hvitløk, ovnsbakt hvitløk er mindre sterk enn fersk så du kan bruke mer.